Sursa :: Mixellany from Getty Images
Biscuiți de aluat
Am întâlnit prima dată biscuiții din aluat acrișor acasă la un prieten și m-am îndrăgostit imediat de ei. Prepararea este simplă, iar rezultatul final nu este doar delicios, ci și o alternativă sănătoasă la un biscuit din comerț.
Ingrediente
- 200 g Aluat acrișor
- 100 g Făină integrală
- 50 g Fulgi de ovăz
- 3 Linguri Ulei de măsline
- 1 Lingura Săruri
- 50 ml Ape
Ultimele broșuri
Procedura
Se amestecă toate ingredientele și se lasă aluatul să se odihnească timp de aproximativ 15 minute pentru a permite făinii să se umfle.
Apoi se întinde aluatul pe o suprafață presărată cu făină până la grosimea dorită (cu cât este mai subțire, cu atât mai crocant este biscuitele). Vă recomand să întindeți aluatul până la un strat foarte subțire (aproximativ 3-5 mm) pentru ca biscuiții să fie foarte crocanți.
După ce a fost întins, se taie aluatul în forma și mărimea dorite.
Apoi coaceți biscuiții în cuptorul preîncălzit la 160 de grade timp de aproximativ 20-25 de minute.