Sursa :: tbralnina via iStockPhotos
Biscuiți din albuș de ou cu nuci
Întotdeauna îmi place să fac această rețetă de biscuiți cu albușuri de ou atunci când îmi rămân albușuri de ou după ce le-am copt. Este super ușor, iar biscuiții sunt delicioși și cu un conținut ridicat de proteine. Sunt perfecți pentru o gustare între mese sau pe drum.
Ingrediente
- 4 albușuri de ou
- 200 g zahăr de cofetărie
- 1 Pinch sare
- 200 g Migdale sau alune măcinate
- Opțional: chipsuri de ciocolată, nucă de cocos mărunțită sau alte topping-uri dorite
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru rețeta de biscuiți cu albuș de ou, se preîncălzește cuptorul la 150 de grade căldură sus/jos și se tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt. Acest lucru este important deoarece biscuiții pot deveni lipicioși în timpul coacerii, ceea ce îi face mai ușor de îndepărtat de pe hârtie.
Se bat albușurile cu un praf de sare până când se bat în fiert. Este indicat să folosiți un bol curat, fără grăsime, pentru a vă asigura că albușurile sunt foarte tari.
Se încorporează treptat zahărul pudră în albușurile bătute, având grijă ca acestea să nu se prăbușească. Este mai bine să nu-l adăugați deodată, ci în 2-3 părți.
Încorporați migdalele sau alunele măcinate în amestec. Mie îmi place să folosesc alunele pentru că dau biscuiților o aromă plăcută, de nucă.
Cu ajutorul unei lingurițe, se așază grămăjoare mici în tava de copt și se presară cu chipsuri de ciocolată sau nucă de cocos rasă, dacă se dorește.
Coaceți biscuiții în cuptorul preîncălzit timp de 15-20 de minute. Este important să nu-i lăsați să se întunece prea mult, altfel vor deveni prea tari. Vă recomand să verificați pentru prima dată după 10 minute pentru a vedea cum arată.
După coacere, lăsați biscuiții cu albuș de ou să se răcească pe tava de copt înainte de a-i ridica cu grijă cu o spatulă.