Sursa :: Pixabay : M.studio
Burete simplu de tort de scorțișoară
Această prăjitură cu scorțișoară este una dintre preferatele familiei mele și se bazează pe o rețetă veche de la bunica mea. Combinația dintre textura pufoasă a prăjiturii și mirosul aromat de scorțișoară face ca orice inimă să bată mai repede și aduce amintiri minunate ale unor momente confortabile din copilărie.
Ingrediente
- 200 g unt
- 250 g zahăr
- 4 ouă
- 400 g făină
- 2 Lingură de ceai praf de copt
- 1 Pinch sare
- 200 ml lapte
- 4 Lingură de ceai Scorțișoară
- 50 g zahăr de cofetărie
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a coace rețeta de prăjitură cu scorțișoară, se preîncălzește cuptorul la 180 de grade căldură sus/jos și se unge o formă de tort cu unt.
Într-un castron de mărime medie, bateți untul înmuiat și zahărul cu un mixer manual până când devine cremos. Merită să mai amestecați câteva minute pentru a obține un amestec foarte frumos și pufos.
Apoi se amestecă ouăle pe rând. Așteptați până când fiecare ou a fost complet încorporat în amestec înainte de a-l adăuga pe următorul. Acest lucru va ajuta prăjitura să crească frumos mai târziu.
Într-un castron separat, se amestecă făina, praful de copt, sarea și două lingurițe de scorțișoară. Apoi adăugați acest amestec, alternativ cu laptele, la amestecul de unt, zahăr și ouă și amestecați bine. Aveți grijă să nu amestecați prea mult, deoarece acest lucru poate face prăjitura densă și grea, iar noi vrem ca aceasta să fie frumoasă și pufoasă.
Se toarnă aluatul în forma pregătită și se coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 40 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Când marginile prăjiturii sunt rumenite și scobitoarea iese curată, prăjitura este perfectă!
Se lasă prăjitura cu scorțișoară să se răcească, apoi se pudrează cu un amestec din restul de scorțișoară și zahăr pudră. Se taie și se savurează cu cafea sau ceai.