Sursa :: zeleno from Getty Images
Supa albă de conopidă albă
Rețetă pentru supa noastră de conopidă albă cu smântână gătită regulat.
Ingrediente
- 1 ks conopidă
- 1 ks The Onion
- 2 cuișoare Usturoi
- 3 linguri Unt
- 1 Lingura Făină simplă
- 750 ml Bulion
- 100 ml Cremă de gătit
- Sare, piper după gust
Ultimele broșuri
Procedura
Să începem prin a pregăti conopida. O împart în rozete și o clătesc în apă rece.
Se curăță ceapa și usturoiul și se taie mărunt. Apoi, sotez ceapa într-o oală cu unt până când devine aurie. Adaug usturoiul și mai prăjesc încă un minut.
Adaug conopida în oală și amestec să se rumenească pe toate părțile. Apoi adaug făina, amestec și o las să se prăjească la foc mediu.
Adaug treptat bulionul în oală și îl amestec. Gătesc supa la foc mediu timp de 20-25 de minute, până când conopida este complet moale.
Când conopida s-a înmuiat, iau vasul de pe foc și îl las să se răcească puțin. Apoi mixez supa într-un blender până se omogenizează.
Spre final, adaug mai multă smântână în supa de conopidă, amestec și las să mai fiarbă puțin pentru ca toate aromele să se îmbine frumos.
Nu uitați să asezonați supa de conopidă cu sare și piper.