Sursa :: stockfotocz from Getty Images
Adevărat risotto italian cu ciuperci
Îmi place să pregătesc acest risotto autentic italian în timpul săptămânii de lucru, deoarece este foarte simplu și rapid.
Ingrediente
- 1 bucată The Onion
- 2 cuișoare Usturoi
- 250 grame Ciuperci
- 4 căni Orez arborio
- 1 Cupa vin alb
- 11⁄2 litri Bulion de ciuperci sau de legume
- 50 grame Unt
- 100 grame Brânză parmezan rasă
- sare și piper negru proaspăt măcinat
- ulei de măsline
Ultimele broșuri
Procedura
Într-o tigaie, se prăjesc în ulei de măsline ceapa și usturoiul tocate mărunt, până când devin sticloase. Experiența mi-a arătat că este important pentru aromă să adăugați usturoiul și ceapa în tigaie în același timp.
Adăugați ciupercile tăiate felii și sotați-le cu sare și piper până când încep să elibereze apă.
Se adaugă orezul și se rumenește timp de 2 minute în tigaie pentru a se reîncălzi și a permite orezului să preia aromele din tigaie.
Adăugați un pahar de vin și așteptați să se evapore.
Se adaugă treptat bulionul, amestecând bine și adăugând încă o lingură până când se absoarbe cea precedentă.
Când tot bulionul a fost absorbit și orezul este aproape gata, se adaugă untul și parmezanul și se amestecă bine.
Lăsați risotto-ul să se odihnească timp de 2 minute înainte de a-l servi, bineînțeles că nu trebuie să se răcească - serviți-l încă fierbinte.