PUBLICITATE

Sursa :: stockfotocz from Getty Images

Adevărat risotto italian cu ciuperci

Îmi place să pregătesc acest risotto autentic italian în timpul săptămânii de lucru, deoarece este foarte simplu și rapid.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 bucată The Onion Adăugat la
  • 2 cuișoare Usturoi Adăugat la
  • 250 grame Ciuperci Adăugat la
  • 4 căni Orez arborio Adăugat la
  • 1 Cupa vin alb Adăugat la
  • 112 litri Bulion de ciuperci sau de legume Adăugat la
  • 50 grame Unt Adăugat la
  • 100 grame Brânză parmezan rasă Adăugat la
  • sare și piper negru proaspăt măcinat Adăugat la
  • ulei de măsline Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

45 min.
1. Pasul

Într-o tigaie, se prăjesc în ulei de măsline ceapa și usturoiul tocate mărunt, până când devin sticloase. Experiența mi-a arătat că este important pentru aromă să adăugați usturoiul și ceapa în tigaie în același timp.

2. Pasul

Adăugați ciupercile tăiate felii și sotați-le cu sare și piper până când încep să elibereze apă.

3. Pasul

Se adaugă orezul și se rumenește timp de 2 minute în tigaie pentru a se reîncălzi și a permite orezului să preia aromele din tigaie.

4. Pasul

Adăugați un pahar de vin și așteptați să se evapore.

5. Pasul

Se adaugă treptat bulionul, amestecând bine și adăugând încă o lingură până când se absoarbe cea precedentă.

6. Pasul

Când tot bulionul a fost absorbit și orezul este aproape gata, se adaugă untul și parmezanul și se amestecă bine.

7. Pasul

Lăsați risotto-ul să se odihnească timp de 2 minute înainte de a-l servi, bineînțeles că nu trebuie să se răcească - serviți-l încă fierbinte.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou