Ruladă de pandișpan
Rulada de pandișpan este un desert ușor și aerisit, alcătuit dintr-un blat subțire de pandișpan și diferite umpluturi
Ingrediente
- 5 ks ouă
- 5 ro zahăr pudră
- 3 ro Ulei
- 5 ro Făină semigrosieră
- 1 ro De pulbere cipriotă
- plinuță Pudra
Ultimele broșuri
Procedura
Spargem ouăle, separăm gălbenușurile de albușuri și batem albușurile într-o spumă fină.
Adăugăm treptat zahărul pudră la zăpadă (cu lingura) și continuăm să amestecăm până când obținem o zăpadă tare și lucioasă.
În zăpadă, apoi, amestecăm galbenușurile unul câte unul și, de asemenea, adăugăm uleiul lingură cu lingură.
La urmă, bateți scurt, câte o lingură de făină, pe care am amestecat și cernut împreună cu praf de copt.
Întindem aluatul pufos pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și îl punem la copt în cuptorul preîncălzit la 180ºC, timp de aproximativ 10 minute. În timp ce coace blatul, pe un prosop curat cernem puțin zahăr pudră și răsturnăm blatul copt (imediat după coacere) pe prosop, scoatem cu grijă hârtia de copt și rulăm blatul în prosop, lăsându-l să se răcească complet în acesta.
Mai târziu vom desfășura corpul și îl vom umple cu umplutura pregătită, după care îl vom rula din nou în roladă.
Am adăugat piure de castane și gem de caise.