PUBLICITATE
Budinc de orez

Budinc de orez

Budinc de orez după o rețetă veche pentru fiica mea Svetlana. Când o sun la prânz și îi spun că vreau să gătesc un budinc cu orez... ea răspunde cu cuvintele: "Da, mereu mă las convinsă de un budinc cu orez". 😁

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 500 ml lapte Adăugat la
  • 110 g unt Adăugat la
  • 130 g zahăr Adăugat la
  • 200 g Orez Adăugat la
  • 3 ks ou Adăugat la
  • fructe după gust Adăugat la
  • coajă de lămâie Adăugat la
  • vanilie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Se adaugă 50g de unt, 50g de zahăr și orez spălat bine în laptele care fierbe, pe care îl fierbem până se înmoaie. Îl lăsăm să se răcească.

Budinc de orez - pasul de preparare 1
2. Pasul

Separăm ouăle și batem albii într-o spumă tare.

Budinc de orez - pasul de preparare 1
3. Pasul

Untul îl amestecăm cu zahărul și gălbenușurile până când devine spumos, adăugăm coaja de lămâie, vanilie (sau zahăr vanilat).

Budinc de orez - pasul de preparare 1
4. Pasul

Adăugăm la amestec terciul de orez răcit și spuma din albușuri.

Budinc de orez - pasul de preparare 1
PUBLICITATE
5. Pasul

Ungeți forma cu grăsime și o umpleți cu jumătate din compoziție, pe care o acoperiți cu fructe. Eu folosesc piersici conservate, caise, prune, cireșe sau 3 mere proaspete sau alte fructe proaspete.

Budinc de orez - pasul de preparare 1
6. Pasul

Acoperim cu a doua jumătate, acoperim forma și coacem budinca în cuptor la aproximativ 160 de grade timp de aproximativ o oră.

Budinc de orez - pasul de preparare 1
7. Pasul

Servim budinca de orez turnat cu sos de afine conservate. Poftă bună! 😋

Budinc de orez - pasul de preparare 1

Evaluați această rețetă

Îți place această rețetă?

Cum ai făcut această rețetă?

0 / 255
Adăugați o fotografie

Cele mai recente rețete

PUBLICITATE
PUBLICITATE

Cele mai recente rețete

PUBLICITATE
PUBLICITATE

Reels

Nou
Recipe author image Mis-Mas

Budinc de orez

Budinc de orez după o rețetă veche pentru fiica mea Svetlana. Când o sun la prânz și îi spun că vreau să gătesc un budinc cu orez... ea răspunde cu cuvintele: "Da, mereu mă las convinsă de un budinc cu orez". 😁

120
Proces-verbal
6
Număr de porții
Procedura
1. Pasul

Se adaugă 50g de unt, 50g de zahăr și orez spălat bine în laptele care fierbe, pe care îl fierbem până se înmoaie. Îl lăsăm să se răcească.

2. Pasul

Separăm ouăle și batem albii într-o spumă tare.

3. Pasul

Untul îl amestecăm cu zahărul și gălbenușurile până când devine spumos, adăugăm coaja de lămâie, vanilie (sau zahăr vanilat).

4. Pasul

Adăugăm la amestec terciul de orez răcit și spuma din albușuri.

5. Pasul

Ungeți forma cu grăsime și o umpleți cu jumătate din compoziție, pe care o acoperiți cu fructe. Eu folosesc piersici conservate, caise, prune, cireșe sau 3 mere proaspete sau alte fructe proaspete.

6. Pasul

Acoperim cu a doua jumătate, acoperim forma și coacem budinca în cuptor la aproximativ 160 de grade timp de aproximativ o oră.

7. Pasul

Servim budinca de orez turnat cu sos de afine conservate. Poftă bună! 😋

Ingrediente
500 ml
lapte
110 g
unt
130 g
zahăr
200 g
Orez
3 ks
ou
fructe după gust
coajă de lămâie
vanilie