:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/2da-7x75IoQXqRH_DXby/462499549764f470bc42976eeccf64.jpeg)
Budinc de orez
Budinc de orez după o rețetă veche pentru fiica mea Svetlana. Când o sun la prânz și îi spun că vreau să gătesc un budinc cu orez... ea răspunde cu cuvintele: "Da, mereu mă las convinsă de un budinc cu orez". 😁
Ingrediente
- 500 ml lapte
- 110 g unt
- 130 g zahăr
- 200 g Orez
- 3 ks ou
- fructe după gust
- coajă de lămâie
- vanilie
Ultimele broșuri
Procedura
Se adaugă 50g de unt, 50g de zahăr și orez spălat bine în laptele care fierbe, pe care îl fierbem până se înmoaie. Îl lăsăm să se răcească.
Separăm ouăle și batem albii într-o spumă tare.
Untul îl amestecăm cu zahărul și gălbenușurile până când devine spumos, adăugăm coaja de lămâie, vanilie (sau zahăr vanilat).
Adăugăm la amestec terciul de orez răcit și spuma din albușuri.
Ungeți forma cu grăsime și o umpleți cu jumătate din compoziție, pe care o acoperiți cu fructe. Eu folosesc piersici conservate, caise, prune, cireșe sau 3 mere proaspete sau alte fructe proaspete.
Acoperim cu a doua jumătate, acoperim forma și coacem budinca în cuptor la aproximativ 160 de grade timp de aproximativ o oră.
Servim budinca de orez turnat cu sos de afine conservate. Poftă bună! 😋
Împărtășiți rețeta cu alții
Reels
NouCele mai recente rețete
Cele mai recente rețete
Reels
NouRețete preferate
Categorii de top
Budinc de orez
Budinc de orez după o rețetă veche pentru fiica mea Svetlana. Când o sun la prânz și îi spun că vreau să gătesc un budinc cu orez... ea răspunde cu cuvintele: "Da, mereu mă las convinsă de un budinc cu orez". 😁
Se adaugă 50g de unt, 50g de zahăr și orez spălat bine în laptele care fierbe, pe care îl fierbem până se înmoaie. Îl lăsăm să se răcească.
Separăm ouăle și batem albii într-o spumă tare.
Untul îl amestecăm cu zahărul și gălbenușurile până când devine spumos, adăugăm coaja de lămâie, vanilie (sau zahăr vanilat).
Adăugăm la amestec terciul de orez răcit și spuma din albușuri.
Ungeți forma cu grăsime și o umpleți cu jumătate din compoziție, pe care o acoperiți cu fructe. Eu folosesc piersici conservate, caise, prune, cireșe sau 3 mere proaspete sau alte fructe proaspete.
Acoperim cu a doua jumătate, acoperim forma și coacem budinca în cuptor la aproximativ 160 de grade timp de aproximativ o oră.
Servim budinca de orez turnat cu sos de afine conservate. Poftă bună! 😋
Cum ai făcut această rețetă?