Sursa :: ildipapp from Canva
Bulion de legume concentrat
Prepararea propriului bulion este o idee excelentă pentru persoanele care caută alternative naturale și sănătoase la cuburile de bulion cumpărate. Eu însămi prepar această rețetă simplă de ani de zile și sunt mereu încântată de gustul și aroma sa intensă. Vă asigur că se potrivește nu doar vegetarienilor, ci oricui dorește să se bucure de o supă delicioasă făcută în casă.
Ingrediente
- 2 morcovi
- 1 Pătrunjel
- 1 jumătate țelină
- 2 ceapă
- 2 dinți Usturoi
- 2 frunze Laurel
- Câteva boabe de piper
- O jumătate de linguriță de sare
- 2 litri Ape
Ultimele broșuri
Procedura
Se încălzește apa până la fierbere într-o oală. Între timp, spălați și tăiați morcovii, pătrunjelul și țelina. Se taie grosier ceapa și usturoiul.
Când apa începe să fiarbă, se adaugă toate legumele, frunzele de dafin și boabele de piper. Reduceți focul și apoi fierbeți bulionul la foc mic timp de aproximativ 30 de minute. Între timp, descoperiți oala de mai multe ori și amestecați pentru a vă asigura că ingredientele nu se ard.
După acest timp, transferați vasul de pe foc. Se adaugă sarea și se amestecă ușor. Lăsați bulionul și legumele să se odihnească încă 20 de minute.
După ce a trecut acest timp, se strecoară bulionul printr-o sită. Concentratul valoros este gata de utilizare. Îl puteți folosi imediat, sau îl puteți răci și păstra în frigider până la 5 zile sau îl puteți congela.