Sursa :: arfo from Getty Images
Carne de porc cu prune
Pulpă de porc cu prune, una dintre mâncărurile mele preferate pentru prânzul de duminică. L-am preparat de nenumărate ori și de fiecare dată iese minunat de suculent și aromat.
Ingrediente
- 1 kg Pulpă de porc
- 20 buc Prune uscate
- 4 dinți Usturoi
- Sare, piper
- Paprika uscată
- Ierburi aromatice (rozmarin, cimbru)
- Ulei de prăjit
- 1 sticlă Bulion
Ultimele broșuri
Procedura
Spălați pulpa, uscați-o și tăiați-o pe lungime pentru a crea un buzunar de prune. La acest pas, este esențial să nu se taie carnea până la capăt.
Se îndesă prunele în crestătura de pe pulpă. Nu vă îngrijorați dacă vi se pare că sunt prea multe - ele sunt cele care vor da cărnii aroma și suculența sa unică.
Se freacă carnea pe toate părțile cu ierburi aromatice, paprika, usturoi ras, sare și piper. Se lasă timp de 30 de minute pentru a permite condimentelor să se absoarbă bine.
Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjește carnea de porc pe toate părțile până când devine aurie. Nu uitați că prăjirea corectă a cărnii este importantă pentru gustul și suculența acesteia.
Se transferă carnea de porc prăjită într-o oală, se adaugă bulionul și se lasă să fiarbă timp de aproximativ 1,5h la foc mic, acoperit.
După acest timp, carnea de porc ar trebui să fie gata. Lăsați-o în oală timp de 10 minute, amintindu-vă să opriți aragazul.
Acum puteți servi friptura de porc gustoasă și suculentă cu prune. Este foarte gustoasă cu crupe de hrișcă sau cartofi și salată.