Sursa :: FB: Varenie je radosť.
Carne de porc pe usturoi
Carne de porc înăbușită în usturoi cu legume, potrivită pentru prânz sau cină.
Ingrediente
- 800 g carne de porc
- 6 cuișoare Usturoi
- 1 bucată The Onion
- 3 bucată Morcovi
- 1 bucată piper verde
- 50 ml Uleiuri
- sare și piper negru măcinat
- Paprika măcinată pentru asezonare
- apă
Ultimele broșuri
Procedura
Tăiați carnea de porc în cuburi mai mici. Se condimentează cu sare și piper, se amestecă și se lasă să se odihnească puțin. Între timp, tăiați legumele în bucăți mici.
Se încinge uleiul într-o tigaie și se adaugă ceapa tocată. Acoperită, se lasă să fiarbă la foc mic câteva minute pentru a înmuia ceapa. Adăugați cățeii de usturoi întregi și mai sotați câteva minute.
Adăugați carnea în tigaie. Este important să lăsați carnea să se odihnească timp de un minut sau două pe o parte înainte de a o amesteca, astfel încât carnea să capete o culoare aurie frumoasă. Apoi, amestecați-o periodic, astfel încât carnea de porc să se rumenească uniform pe fiecare parte.
Când carnea de porc este rumenită pe toate părțile, adăugați restul legumelor (morcovi și ardei). Se amestecă amestecul și se adaugă puțină apă, sare și piper.
Se fierbe la foc mediu, sub un capac, timp de aproximativ 1 oră. Cheia este să o lăsați să fiarbă la o temperatură mai scăzută, astfel încât carnea să se înmoaie, dar să nu se usuce.