PUBLICITATE

Sursa :: bit245 from Getty Images

Chiftele de dovlecel la cuptor

Chiftele de dovlecel delicioase și sănătoase, preparate în cuptor, deci conțin un minim de grăsime. O alegere ideală pentru vegetarieni și cei care încearcă să mănânce mai sănătos și mai diversificat.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 2 ks dovlecei Adăugat la
  • 2 ks ou Adăugat la
  • 100 g pesmet Adăugat la
  • 100 g parmezan Adăugat la
  • 2 cuișoare Usturoi Adăugat la
  • 1 ks Ardei roșu Adăugat la
  • 1 linguriță sare Adăugat la

Valori nutriționale și preț

Pentru ca site-ul să funcționeze corect, dezactivați blocarea reclamelor în browserul dvs.

PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Încălziți cuptorul la 200 de grade și captușiți tava cu hârtie de copt.

2. Pasul

Razăți dovlecelul gros și lăsați-l să stea pentru a elibera apa.

3. Pasul

Tăiați usturoiul și ardeiul mărunt.

4. Pasul

Într-un vas amestecați pesmetul, parmezanul, usturoiul tocat și ardeiul, sarea și piperul.

PUBLICITATE
5. Pasul

Stoarceți lămâia și adăugați-o la amestec.

6. Pasul

Adăugați ouăle bătute în amestec și amestecați bine totul.

7. Pasul

Formați chiftele din amestec și așezați-le pe tava.

8. Pasul

Coaceți chifteluțele în cuptorul preîncălzit aproximativ 20 de minute. Apoi întoarceți-le și coaceți-le încă 10-15 minute, până se vor rumeni.

PUBLICITATE
9. Pasul

Lăsați șnițelele să se răcească puțin și apoi serviți. Poftă bună!

Evaluați această rețetă

Îți place această rețetă?

Cum ai făcut această rețetă?

0 / 255
Adăugați o fotografie

Cele mai recente rețete

PUBLICITATE
PUBLICITATE

Cele mai recente rețete

PUBLICITATE
PUBLICITATE

Reels

Nou
Recipe author image Iwa

Chiftele de dovlecel la cuptor

Chiftele de dovlecel delicioase și sănătoase, preparate în cuptor, deci conțin un minim de grăsime. O alegere ideală pentru vegetarieni și cei care încearcă să mănânce mai sănătos și mai diversificat.

60
Proces-verbal
4
Număr de porții
Procedura
1. Pasul

Încălziți cuptorul la 200 de grade și captușiți tava cu hârtie de copt.

2. Pasul

Razăți dovlecelul gros și lăsați-l să stea pentru a elibera apa.

3. Pasul

Tăiați usturoiul și ardeiul mărunt.

4. Pasul

Într-un vas amestecați pesmetul, parmezanul, usturoiul tocat și ardeiul, sarea și piperul.

5. Pasul

Stoarceți lămâia și adăugați-o la amestec.

6. Pasul

Adăugați ouăle bătute în amestec și amestecați bine totul.

7. Pasul

Formați chiftele din amestec și așezați-le pe tava.

8. Pasul

Coaceți chifteluțele în cuptorul preîncălzit aproximativ 20 de minute. Apoi întoarceți-le și coaceți-le încă 10-15 minute, până se vor rumeni.

9. Pasul

Lăsați șnițelele să se răcească puțin și apoi serviți. Poftă bună!

Ingrediente
2 ks
dovlecei
2 ks
ou
100 g
pesmet
100 g
parmezan
2 cuișoare
Usturoi
1 ks
Ardei roșu
1 linguriță
sare