:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/AJTusZ3_ra0B6D3XUFf3/90eaacdaa1e6ad1306cbbc039496a6.jpeg)
Sursa :: bit245 from Getty Images
Chiftele de dovlecel la cuptor
Chiftele de dovlecel delicioase și sănătoase, preparate în cuptor, deci conțin un minim de grăsime. O alegere ideală pentru vegetarieni și cei care încearcă să mănânce mai sănătos și mai diversificat.
Ingrediente
- 2 ks dovlecei
- 2 ks ou
- 100 g pesmet
- 100 g parmezan
- 2 cuișoare Usturoi
- 1 ks Ardei roșu
- 1 linguriță sare
Ultimele broșuri
Valori nutriționale și preț
Procedura
Încălziți cuptorul la 200 de grade și captușiți tava cu hârtie de copt.
Razăți dovlecelul gros și lăsați-l să stea pentru a elibera apa.
Tăiați usturoiul și ardeiul mărunt.
Într-un vas amestecați pesmetul, parmezanul, usturoiul tocat și ardeiul, sarea și piperul.
Stoarceți lămâia și adăugați-o la amestec.
Adăugați ouăle bătute în amestec și amestecați bine totul.
Formați chiftele din amestec și așezați-le pe tava.
Coaceți chifteluțele în cuptorul preîncălzit aproximativ 20 de minute. Apoi întoarceți-le și coaceți-le încă 10-15 minute, până se vor rumeni.
Lăsați șnițelele să se răcească puțin și apoi serviți. Poftă bună!
Împărtășiți rețeta cu alții
Reels
NouCele mai recente rețete
Cele mai recente rețete
Reels
NouRețete preferate
Categorii de top
Chiftele de dovlecel la cuptor
Chiftele de dovlecel delicioase și sănătoase, preparate în cuptor, deci conțin un minim de grăsime. O alegere ideală pentru vegetarieni și cei care încearcă să mănânce mai sănătos și mai diversificat.
Încălziți cuptorul la 200 de grade și captușiți tava cu hârtie de copt.
Razăți dovlecelul gros și lăsați-l să stea pentru a elibera apa.
Tăiați usturoiul și ardeiul mărunt.
Într-un vas amestecați pesmetul, parmezanul, usturoiul tocat și ardeiul, sarea și piperul.
Stoarceți lămâia și adăugați-o la amestec.
Adăugați ouăle bătute în amestec și amestecați bine totul.
Formați chiftele din amestec și așezați-le pe tava.
Coaceți chifteluțele în cuptorul preîncălzit aproximativ 20 de minute. Apoi întoarceți-le și coaceți-le încă 10-15 minute, până se vor rumeni.
Lăsați șnițelele să se răcească puțin și apoi serviți. Poftă bună!
Cum ai făcut această rețetă?