Sursa :: bit245 from Getty Images
Chiftele de dovlecel la cuptor
Chiftele de dovlecel delicioase și sănătoase, preparate în cuptor, deci conțin un minim de grăsime. O alegere ideală pentru vegetarieni și cei care încearcă să mănânce mai sănătos și mai diversificat.
Ingrediente
- 2 ks dovlecei
- 2 ks ou
- 100 g pesmet
- 100 g parmezan
- 2 cuișoare Usturoi
- 1 ks Ardei roșu
- 1 linguriță sare
Ultimele broșuri
Procedura
Încălziți cuptorul la 200 de grade și captușiți tava cu hârtie de copt.
Razăți dovlecelul gros și lăsați-l să stea pentru a elibera apa.
Tăiați usturoiul și ardeiul mărunt.
Într-un vas amestecați pesmetul, parmezanul, usturoiul tocat și ardeiul, sarea și piperul.
Stoarceți lămâia și adăugați-o la amestec.
Adăugați ouăle bătute în amestec și amestecați bine totul.
Formați chiftele din amestec și așezați-le pe tava.
Coaceți chifteluțele în cuptorul preîncălzit aproximativ 20 de minute. Apoi întoarceți-le și coaceți-le încă 10-15 minute, până se vor rumeni.
Lăsați șnițelele să se răcească puțin și apoi serviți. Poftă bună!