Sursa :: Freepik
Chutney de mango verde rapid și ușor
Acest Chutney de mango verde este rapid, ușor și are un termen de valabilitate de câteva săptămâni.
Ingrediente
- 3 Mango verde necopt
- 1 ceașcă de zahăr
- 1⁄4 ceașcă oțet alb
- 1 Ardei iute roșu, tocat mărunt
- 1 lingură ghimbir ras
- 1⁄2 linguriță Turmeric
- Un vârf de cuțit de sare
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a spăla mango. Nu vă grăbiți la acest pas. O clătire atentă va îndepărta orice sevă naturală care ar putea să persiste pe coajă și care poate conferi un gust amar produsului final.
Se decojesc și se taie mango în bucăți mici. Țineți mango într-o parte în timp ce îl tăiați pentru a evita să loviți sâmburii din centru.
Într-o cratiță mare, se combină mango tăiat în cubulețe, zahărul, oțetul, ardeiul iute tocat mărunt, ghimbirul ras, turmericul și sarea. Nu vă zgârciți cu ghimbirul, acesta dă o aromă caldă plăcută chutney-ului.
Se amestecă acest amestec la foc mediu până când zahărul se dizolvă. Odată ce zahărul se dizolvă, se aduce la fierbere și apoi se reduce focul, lăsând să fiarbă timp de aproximativ 45-60 de minute, până când se îngroașă.
Din când în când, amestecați bine chutney-ul. Nu-l lăsați să se ardă pe fundul cratiței, reglați focul după cum este necesar.
Odată ce chutney-ul se îngroașă la consistența dorită, opriți focul. Nu uitați că chutney-ul va continua să se mai îngroașe puțin pe măsură ce se răcește.
Lăsați chutney-ul să se răcească înainte de a-l transfera în borcane curate și sterilizate. Depozitarea imediată la cald ar putea favoriza dezvoltarea bacteriilor.