Sursa :: Pixabay : maria-anne
Combinămă de chiftele de cartofi
Această rețetă tradițională pentru combinămă de chiftele de cartofi din cartofi cruzi și fierți este o variație binevenită la garniturile obișnuite. Chiftelele sunt crocante la exterior și moi la interior. Sunt perfecte pentru orice fel de mâncare bogat în carne.
Ingrediente
- 500 g Cartofi fragezi
- 500 g Cartofi cruzi
- 60 g griș
- 2 Bucată ouă
- 1 Pinch sare
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru rețeta de găluște de cartofi jumătate și jumătate, curățați cartofii cruzi și cei fierți și radeți-i fin. Puneți cartofii rași într-un prosop de bucătărie și stoarceți lichidul în exces.
Puneți cartofii într-un castron mare și adăugați grișul, ouăle și sarea. Framântați bine amestecul până obțineți un aluat neted.
Modelați aluatul în găluște și lăsați-le la fiert într-o oală mare cu apă sărată clocotită timp de 20 de minute. Găluștele sunt gata când acestea se ridică la suprafață.
Scoateți jumătate din găluște de cartofi cu o lingură cu găuri din apă și lăsați-le să se răcească câteva minute înainte de a le servi.