PUBLICITATE

Compot de mere

Compotul de mere este unul dintre deserturile mele preferate din copilărie. Mama îmi spunea mereu să îl fac atunci când începem să simțim căldura verii. Și avea dreptate, este atât de răcoritor! Pentru această rețetă, folosim ca fructe merele, pe care le avem aproape întotdeauna acasă, așa că este ideală pentru chefurile spontane de făcut deserturi.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 4 mai mare Mere Adăugat la
  • 1 l apă Adăugat la
  • 8 lingură zahăr Adăugat la
  • 1 păstaie de vanilie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Se spală merele foarte bine, deoarece se va folosi pielea. De obicei, fac acest lucru de două ori pentru a mă asigura că nu au rămas impurități.

2. Pasul

Se curăță merele de coajă și nu se aruncă pielea, ci se lasă deoparte. Între timp, tăiați merele în bucăți mai mici.

3. Pasul

Într-o oală mare, se adaugă apa, mărul, coaja de măr, zahărul și păstaia de vanilie. Atunci când aleg boabele de vanilie, eu prefer întotdeauna boabele întregi, de bună calitate, deoarece acestea dau o aromă mult mai delicată.

4. Pasul

Gătiți la foc mediu până când bucățile de măr sunt moi. Ar trebui aproape să se destrame, dacă simțiți acest lucru, este gata.

5. Pasul

La sfârșit, se îndepărtează cojile și păstaia de vanilie, apoi se toarnă sucul de mere în borcane sau boluri. Personal, cred că aici este important să nu omiteți bucățile de măr, deoarece face ca experiența să fie mult mai bogată.

6. Pasul

Răciți compotul de mere în frigider pentru cel puțin 2 ore sau, mai bine, așteptați peste noapte.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou