Sursa :: Pixabay
Cum se prepară ouăle cu unt pe pâine prăjită
Căutați o rețetă simplă, dar delicioasă pentru micul dejun sau brunch? Încearcă ouăle noastre sparte! Acestea sunt ouă fierte tari pasate cu un amestec aromat de unt și acoperite cu arpagic, perfecte pentru a fi servite pe pâine prăjită. Sunt incredibil de ușor de preparat și vor fi un succes pentru întreaga familie.
Ingrediente
- 8 mare ouă
- 4 tbls De unt nesărat, la temperatura camerei
- 1⁄4 ceașcă De arpagic proaspăt tocat
- Sare și piper, după gust
- 4 felii De pâine rustică, prăjită
- Arpagic suplimentar pentru garnitură
Ultimele broșuri
Procedura
Se pun ouăle într-un vas mare și se acoperă cu apă rece cu 2,5 cm. Aduceți la fierbere la foc mediu-mare. După ce a dat în clocot, acoperiți oala și luați-o de pe foc. Lăsați ouăle să stea în apa fierbinte timp de 9 minute.
După 9 minute, scurgeți apa fierbinte din oală și umpleți-o cu apă rece. Lăsați ouăle să se răcească în apă timp de aproximativ 10 minute.
Se decojesc ouăle și se așează fiecare într-un castron.
Folosiți o furculiță pentru a sparge ouăle în bucăți, dar nu amestecați prea mult. Vreți să aveți totuși niște bucăți frumoase și mărunte de ou.
Într-un castron separat, se combină untul și arpagic tocat. Se condimentează cu sare și piper.
Adăugați amestecul de unt la ouă și amestecați ușor până când totul este combinat. Ajustați condimentele dacă este necesar.
Se pune o cantitate generoasă de ouă zdrobite pe fiecare felie de pâine prăjită. Se ornează cu arpagic suplimentar.
Serviți ouăle sparte calde sau la temperatura camerei.