Dovlecei umpluți
O delicatesă ușoară de vară
Ingrediente
- 2 Maturat Dovlecei
- șuncă
- Salut
- Brânză afumată
- Rădăcini
- Fulgi de soia
- Orice ne oferă gospodăria
- 3 bucată ou
Ultimele broșuri
Procedura
Curățăm o dovlecel copt, dar nu prea bătrân, îl tăiem în bucăți de dimensiuni ale unui coș de fum și îi scoatem miezul, ușor sărat. Pulpă o puteți folosi sau nu dacă ați înăbușit umplutura conform preferințelor dvs. Eu folosesc interiorul dovlecelului chiar și cu semințe. La acesta adaug tocătură de soia înmuiată și condimentată, șuncă rasă și brânză. Condimentez amestecul și adaug 3 ouă. Amestec toate împreună. Umplu tuburile cu amestec, adaug jumătate de ou pe partea de sus și las jumătatea de deasupra așa cum este, fără ouă. Așez cartofii tăiați și sărați pe lângă bucățile de dovlecel. Presar cu brânză rasă și coaceți aproximativ 45 de minute sau până când dovlecelul este moale.
Vom face varianta fără șuncă a gulașului pur și simplu omitând șunca.
Poftă bună :-)