Sursa :: peterzsuzsa from Getty Images
Friptura de miel cu os
Rețetă pentru o delicioasă friptură de picior de miel cu os, care necesită mai mult timp pentru a fi preparată, dar rezultatul merită.
Ingrediente
- 11⁄2 kg Pulpă de miel cu os
- 2 cuișoare Usturoi
- 3 crengi Rosemary
- 2 crengi Cimbru
- 1 bucată The Onion
- Sare și piper negru proaspăt măcinat după gust
- 2 ro Ulei de măsline
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180°C.
Spălați și uscați piciorul de miel și introduceți crenguțele de rozmarin și cimbru în găurile mici pe care le faceți în picior cu un cuțit. Această tehnică ajută la infuzarea ierburilor în carne, conferindu-i o aromă unică și aromată.
Se curăță ceapa și se taie usturoiul felii. Ceapa și usturoiul vor forma baza pentru sos și vor adăuga friptura cu umiditatea și aroma necesare.
Se presară coapsa cu sare și piper negru proaspăt măcinat și se unge cu ulei de măsline.
Așezați piciorul de miel peste ceapa și usturoiul de pe o foaie de copt. Puteți stropi cu încă puțin ulei de măsline.
Puneți tava de prăjit în cuptor și coaceți timp de aproximativ 2 ore sau până când carnea începe să se desprindă de pe os. Ungerea regulată a cărnii cu grăsime în timpul coacerii va asigura suculența.
Scoateți piciorul de miel din cuptor și lăsați-l să se odihnească cel puțin 15 minute înainte de a-l tăia. Acest pas este crucial, deoarece astfel carnea își va păstra suculența.