PUBLICITATE

Sursa :: dulezidar from Getty Images Pro

Iepure înăbușit pe legume

Rețetă pentru o gustoasă tocană de iepure pe legume.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
5
  • 1 ks iepure Adăugat la
  • 5 ks Morcovi Adăugat la
  • 3 Tulpini țelină Adăugat la
  • 2 ks The Onion Adăugat la
  • 4 Cuișoare Usturoi Adăugat la
  • 1 Linguri Untură Adăugat la
  • Sare, piper Adăugat la
  • 2 linguri Majorana Adăugat la
  • 200 ml Vin alb Adăugat la
  • 2 Linguri Făină netedă Adăugat la
  • 1 Linguri Muștar Adăugat la
  • 750 ml Bulion de legume Adăugat la
  • Câteva crenguțe de cimbru Adăugat la
  • 1 ks frunză de dafin Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

150 min.
1. Pasul

Se spală, se usucă și se taie iepurele în porții. Se condimentează cu sare și piper și se unge ușor cu muștar.

2. Pasul

Se taie morcovii, țelina și ceapa în bucăți mai mici. Se curăță usturoiul și se lasă întreg.

3. Pasul

Se prăjește iepurele pe toate părțile până devine auriu. Apoi scoateți-l și puneți-l deoparte.

4. Pasul

Adăugați legumele în grăsimea rămasă de la iepure. Se prăjește din nou, dar numai ca să rămână crocante.

5. Pasul

Se adaugă măghiranul, cimbrul și frunza de dafin. Apoi se presară cu făină și se prăjește încă un minut.

6. Pasul

Se toarnă vinul alb și se lasă să fiarbă la foc mic până când dispare alcoolul.

7. Pasul

Apoi se adaugă bulionul și se pune iepurele înapoi în oală. Se acoperă și se lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ o oră și jumătate. Dacă sosul se îngroașă prea mult, puteți adăuga puțină apă.

8. Pasul

Se servește iepurele cu sosul și legumele prăjite. Este foarte gustos cu piure de cartofi sau pâine crocantă.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou