Sursa :: foodcolours for AdobeStock
Mole Poblano Pui mexican cu sos de ciocolată
Mole Poblano este o specialitate mexicană delicioasă pe care o prepar în mod regulat pentru familia mea. Coapsele de pui sunt fierte într-un sos picant cu ciocolată, ceea ce face ca acest fel de mâncare să fie atât de special. Încercați această rețetă interesantă de pui mexican și o să vă placă la nebunie!
Ingrediente
- 2 Coapse de pui și sânul
- 4 Ancho Ardei iute Guajillo, Pasilla
- 1⁄2 Cupa semințe de susan
- 1⁄2 Cupa Alune
- 1⁄2 baton de scorțișoară
- 2 întreg Cuișoare
- 3 negru Boabe de piper
- 1⁄2 Lingură de ceai Anason
- 2 Roșii
- 1 mijloc ceapă
- 3 căței de usturoi
- 1 Disc pâine prăjită
- 1⁄2 Blackboard Ciocolată foarte neagră
- 2 Cupe bulion de pui
- Sare după gust
- 3 Tablespoon ulei vegetal
- Coriandru pentru a servi
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru rețeta de mole poblano, începeți prin a prăji ardeii iuți într-o tigaie mare, fără ulei, până când aceștia sunt parfumați și și-au schimbat ușor culoarea. Această etapă intensifică aroma și este factorul decisiv pentru profilul aromatic al mole. Aveți grijă să nu ardeți ardeii iuți.
Într-o tigaie separată, se prăjesc semințele de susan, alunele, batonul de scorțișoară, cuișoarele, piperul și anasonul până când se fragmentează. Aveți grijă, deoarece aceste condimente se pot arde rapid.
Puneți ardeii iuți, condimentele, roșiile, ceapa și usturoiul într-un blender și amestecați până obțineți o pastă.
Prăjiți felia de pâine și adăugați-o în blender. Acest lucru va da sosului o textură plăcută.
Se prăjește pasta într-o tigaie cu ulei încins și apoi se adaugă ciocolata. După ce aceasta s-a topit, se adaugă stocul de pui. Se lasă amestecul să fiarbă și se reduce la minimum până când are o consistență groasă.
Adăugați puiul în sos și fierbeți-l timp de 40 de minute. Va deveni atât de suculent și fraged încât se va desprinde de pe os.
Serviți mâncarea Mole Poblano cu coriandru și savurați. O experiență din bucătăria mexicană !