Sursa :: Freepik
Pansament cremos de castraveți de casă
Castraveți răcoritori, amestecați cu oțet picant și ierburi aromatice, acest dressing de castraveți emană sănătate și răsfăț.
Ingrediente
- 1 Castravete englezesc
- 1⁄2 ceașcă Iaurt grecesc simplu
- 2 tbls Mărar proaspăt, tocat
- 2 tbls Oțet de vin alb
- 1 pod Usturoi, tocat mărunt
- sare și piper după gust
- 1 lingură ulei de măsline
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a decoji castravetele. Cu ani de practică la activ, vă recomand să folosiți un decojitor de legume pentru a obține cele mai netede și mai consistente benzi.
După decojire, radeți fin castravetele și puneți-l într-un castron mediu.
Adăugați jumătate de cană de iaurt grecesc în castron. De-a lungul anilor, am descoperit că iaurtul grecesc dă o aromă picantă care este imbatabilă, dar nu ezitați să schimbați cu smântână dacă preferați un gust mai bogat și mai cremos.
Acum, se amestecă mărarul proaspăt tocat, oțetul de vin alb și usturoiul tocat mărunt. Nu este nevoie de dressing cumpărat din magazin cu aditivi, această versiune mai sănătoasă cu ierburi proaspete reprezintă cel mai bun preparat de casă!
Acesta este punctul în care îți personalizezi dressingul de castraveți. Adăugați sare și piper după bunul plac. Nu exagerați cu sarea la început, adăugați treptat, gustând pe parcurs, deoarece sărarea se poate intensifica în timp.
Se amestecă o lingură de ulei de măsline. Acest lucru conferă dressingului dvs. un finisaj mătăsos și lucios și îmbogățește profilul de aromă, făcând dressingul cu atât mai plăcut.
Pansamentul tău de castraveți este aproape gata. Permiteți ca magia să se producă lăsându-l să stea în frigider timp de o oră pentru a se contopi aromele. Deși deseori grăbesc acest pas atunci când sunt în criză de timp, lăsând dressingul să se odihnească face cu adevărat diferența.
Mai amestecă o dată bine înainte de a servi și bucură-te de Dressingul de castraveți făcut în casă!