Sursa :: svariophoto from Getty Images
Paste cu sos de roșii
Un prânz ușor și rapid, fără carne. Pastele cu sos de roșii sunt mâncarea mea preferată. Fie datorită simplității lor, fie datorită nutriției, fie datorită posibilităților de variație.
Ingrediente
- 400 g Paste
- 3 ks roșii
- 2 Cuișoare Usturoi
- 100 g Brânză parmezan rasă
- ulei de măsline
- sare și piper
- busuioc
Ultimele broșuri
Procedura
Se spală roșiile, se taie în sferturi și se îndepărtează semințele. Apoi tăiați roșiile în bucăți mici.
Se curăță și se toacă fin usturoiul.
Se încălzește puțin ulei de măsline într-o oală, se adaugă usturoiul tocat și se prăjește. Aveți grijă să nu ardeți usturoiul.
După ce usturoiul este aromat (dar nu încă colorat), se adaugă roșiile tăiate, se condimentează cu sare și piper și se lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 15 minute. Acest lucru va permite roșiilor și usturoiului să se combine frumos și să creeze un sos minunat de aromat.
Între timp, gătiți pastele al dente într-o oală mare cu apă sărată, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Rețineți că producătorii cehi de paste indică un timp de gătire mai lung decât cel optim. Pastele trebuie să rămână ușor tari în centru pentru a menține textura potrivită \al dente\.
Când pastele sunt gata, scurgeți-le, dar lăsați puțină apă fiartă. Adăugați apa pastelor în sos, acest lucru va ajuta sosul să se combine mai bine cu pastele.
Adăugați pastele în sosul de roșii și amestecați bine, astfel încât sosul să înfășoare frumos fiecare pască.
Se servește imediat presărat cu parmezan ras și busuioc proaspăt. Poftă bună!