Sursa :: Pexels from Pixabay
Paste italiene de casă cu pesto
Această rețetă de paste italiene de casă cu pesto este una dintre mâncărurile mele preferate, care ajunge pe masa noastră de câteva ori pe lună. Sunt gustoase, pline de savoare și se prepară rapid și ușor.
Ingrediente
- 400 g Spaghete
- 150 g Pesto de busuioc
- 150 g roșii cherry
- 2 cuișoare Usturoi
- sare
- ulei de măsline
- Brânză parmezan pentru ras
Ultimele broșuri
Procedura
Gătiți spaghetele în apă clocotită cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, dar eu recomand întotdeauna să le gătesc cu aproximativ un minut mai puțin decât timpul indicat pe ambalaj.
În timp ce se fierb pastele, prăjiți într-o tigaie în ulei de măsline cățeii de usturoi pe care i-ați tăiat în prealabil felii subțiri.
Când încep să devină aurii, adăugați roșiile cherry pe care le-ați tăiat în două.
Se mai sotează puțin și apoi se adaugă pesto. Puteți folosi orice pesto pe care îl aveți la îndemână. Eu folosesc de obicei pesto de busuioc, este un clasic care nu dă greș niciodată.
Se reîncălzește pesto cu usturoiul și roșiile pentru încă câteva minute, doar 2-3 minute, pentru ca acesta să se înmoaie puțin și să se combine cu usturoiul și roșiile. Apoi adăugați pastele fierte și bine scurse și amestecați totul. Dacă vi se pare că este prea uscat, puteți adăuga puțină apă în care au fiert pastele.