Sursa :: Ira Taskova from Canva
Piept de pui cu sos de curry
Piept de pui perfect cu sos curry, cu orez ca garnitură.
Ingrediente
- 500 g piept de pui
- 1 ks Ceapă mare
- 3 cuișoare Usturoi
- 2 ks Roșii
- 1 Cupa iaurt grecesc
- 2 linguri Condimente de curry
- Sare, piper negru măcinat
- 1 lingură Coriandru tocat
- ulei de măsline
Ultimele broșuri
Procedura
Tăiați pieptul de pui în bucăți mai mici. Se sărează, se piperă și se lasă să se odihnească. Știu din experiență că, dacă marinați carnea cel puțin 30 de minute, aceasta va fi mai fragedă și mai gustoasă.
Într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, se prăjește ceapa și usturoiul tocate mărunt.
Se adaugă roșiile tocate și condimentele de curry. Nu numai că acest lucru va da sosului o aromă deosebită, dar roșiile vor ajuta la menținerea cărnii suculente.
Adăugați puiul marinat în amestec și prăjiți până când carnea este complet gătită.
Adăugați o lingură de iaurt grecesc pentru a atenua aroma ascuțită a curry-ului. Se amestecă totul și se lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 15 minute.
La final, se adaugă coriandru tocat pentru o notă exotică și se servește.