Sursa :: lagomyna from Getty Images
Plăcintă italiană cu mere
Rețeta perfectă pentru plăcinta de mere italiană originală.
Ingrediente
- 125 g Unt
- 200 g Zahăr
- 3 ks ouă
- 250 g Făină simplă
- 1 ks Praf de copt
- 1 ks lămâie
- 3 ks Mere
- zahăr de cofetărie
- Scorțișoară
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180 de grade. Noi personal avem acasă un cuptor care se încălzește repede, așa că îl preîncălzesc întotdeauna după ce am amestecat aluatul.
Se amestecă untul, care a fost bine topit, cu zahărul. Apoi se adaugă ouăle și se bate totul bine.
Se încorporează făina simplă amestecată cu praful de copt și scorțișoara. Se decojește și se dă lămâia pe răzătoare în amestec. Se amestecă din nou totul bine.
Se curăță merele de coajă, se dau pe răzătoare și se adaugă la aluat. Sfatul meu: Dacă doriți ca merele din plăcintă să fie mai fragede, le puteți sotaia mai întâi în unt.
Se toarnă aluatul pe o foaie de copt unsă și se coace timp de aproximativ 1 oră.
Se presară tortul finit cu zahăr pudră.