Sursa :: Mykola Lunov from Canva
Pui pe mere
Rețetă pentru o delicioasă friptură de pui la cuptor pe mere, care este potrivită pentru masa de weekend.
Ingrediente
- 1 ks Pui întreg
- 3 ks Mere
- 4 cuișoare Usturoi
- 2 ks The Onion
- Condimente după gust
- ulei de măsline
- 100 ml vin alb
- Puțină apă
- 1 ro Unt
Ultimele broșuri
Procedura
Se spală bine puiul și se condimentează cu sare. Eu folosesc sare și piper negru, dar puteți folosi și alte condimente.
Se spală, se curăță de coajă, se curăță de miez și se taie merele în felii. Se curăță și se zdrobește usturoiul. Se curăță și se toacă ceapa.
Ungeți puiul cu ulei de măsline.
Se topește untul într-o tigaie, se adaugă ceapa și se rumenește câteva minute, apoi se adaugă usturoiul, merele și se rumenește totul împreună.
Adăugați puiul în oală și rumeniți-l pe fiecare parte. Apoi se toarnă vinul alb și se lasă să dea în clocot.
La final, se adaugă apă, se acoperă vasul de copt și se coace puiul în cuptor la 220 de grade timp de aproximativ o oră, până când carnea este fragedă și crusta este crocantă. În timpul coacerii, se unge carnea de câteva ori cu sucul din grăsime.
Se servește cu cartofi la cuptor sau cu orice garnitură.