Sursa :: Mykola Lunov from Canva
Pulpe de pui la cuptor cu portocale
Pulpe de pui delicioase și suculente, marinate în suc de portocale și coapte până când devin aurii. Rețeta ideală pentru prânzul sau cina în familie.
Ingrediente
- 4 Bucăți picioare de pui
- 3 Bucăți Portocale
- 2 Linguri ulei de măsline
- 1 Lingura Sare
- 1 Lingura piper
- 2 Linguri Miere
- 2 Cuișoare usturoi
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 200°C. Spălați pulpele de pui, uscați-le și condimentați-le pe ambele părți. Clătiți portocalele și tăiați-le în felii subțiri.
Încălziți uleiul de măsline în tigaie și prăjiți pulpele de pui pe toate părțile, astfel încât să se formeze o crustă frumoasă. În timpul prăjirii, adăugați cățeii de usturoi în tigaie.
Puneți pulpele de pui marinate într-o cratiță, adăugați felii de portocală și stropiți totul cu miere și suc de portocale.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți aproximativ o oră, până când coapsele sunt frumos aurii și suculente.
Serviți pulpa de pui gătită cu piure de cartofi sau orez și presărați cu pătrunjel proaspăt tocat.