Sursa :: ALLEKO via iStockPhotos
Răgout de pui cu sos de smântână și ciuperci
Fiind o persoană care petrece mult timp în bucătărie, am făcut această rețetă de tocană de pui de mai multe ori și este întotdeauna un mare succes. Este plină de savoare, ușor de preparat și are acel "factor de confort" al mâncării reconfortante. Pieptul de pui este rumenit cu legume și ciuperci și terminat cu bulion și smântână, care merge bine cu orez sau pâine proaspătă ca garnitură.
Ingrediente
- 600 g Piept de pui tocat
- 2 cubulețe scavenger
- 2 tăiat ceapă
- 200 g Ciuperci, tăiate felii
- 2 Lingură ulei de floarea-soarelui
- 2 Lingură făină
- 400 ml bulion de pui
- 200 ml frișcă bătută
- sare și piper după gust
- 1 Linguriță Cimbru
- Pătrunjel proaspăt pentru a decora
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru rețeta de ragout de pui, mai întâi încălziți uleiul de floarea-soarelui într-o tigaie mare. Prăjiți puiul în el până când devine auriu pe toate părțile. Acest lucru aduce o aromă profundă preparatului pe care nu trebuie să o ratați.
Adăugați morcovii și ceapa tăiate cubulețe și prăjiți-le câteva minute până se înmoaie.
Adăugați ciupercile și prăjiți totul împreună timp de aproximativ 5 minute. Mi se pare că prăjirea ciupercilor dezvoltă o aromă minunată care adaugă profunzime la ragout.
Se presară făina peste legume și carne și se amestecă bine. Făina va conferi ulterior o grosime plăcută ragusului.
Se toarnă stocul de pui și se amestecă totul bine. Se lasă ragoutul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20-30 de minute, pentru ca aromele să se amestece.
Se adaugă frișca și se asezonează cu sare, piper și cimbru. În acest moment, vă recomand să gustați ragoutul și să ajustați condimentele după gust.
Se mai fierbe ragu' încă 10-15 minute, până când ajunge la grosimea dorită.
Se ornează vasul cu ragu de pui cu pătrunjel proaspăt tocat și se servește.