PUBLICITATE

Sursa :: ALLEKO via iStockPhotos

Răgout de pui cu sos de smântână și ciuperci

Fiind o persoană care petrece mult timp în bucătărie, am făcut această rețetă de tocană de pui de mai multe ori și este întotdeauna un mare succes. Este plină de savoare, ușor de preparat și are acel "factor de confort" al mâncării reconfortante. Pieptul de pui este rumenit cu legume și ciuperci și terminat cu bulion și smântână, care merge bine cu orez sau pâine proaspătă ca garnitură.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 600 g Piept de pui tocat Adăugat la
  • 2 cubulețe scavenger Adăugat la
  • 2 tăiat ceapă Adăugat la
  • 200 g Ciuperci, tăiate felii Adăugat la
  • 2 Lingură ulei de floarea-soarelui Adăugat la
  • 2 Lingură făină Adăugat la
  • 400 ml bulion de pui Adăugat la
  • 200 ml frișcă bătută Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • 1 Linguriță Cimbru Adăugat la
  • Pătrunjel proaspăt pentru a decora Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Pentru rețeta de ragout de pui, mai întâi încălziți uleiul de floarea-soarelui într-o tigaie mare. Prăjiți puiul în el până când devine auriu pe toate părțile. Acest lucru aduce o aromă profundă preparatului pe care nu trebuie să o ratați.

2. Pasul

Adăugați morcovii și ceapa tăiate cubulețe și prăjiți-le câteva minute până se înmoaie.

3. Pasul

Adăugați ciupercile și prăjiți totul împreună timp de aproximativ 5 minute. Mi se pare că prăjirea ciupercilor dezvoltă o aromă minunată care adaugă profunzime la ragout.

4. Pasul

Se presară făina peste legume și carne și se amestecă bine. Făina va conferi ulterior o grosime plăcută ragusului.

5. Pasul

Se toarnă stocul de pui și se amestecă totul bine. Se lasă ragoutul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20-30 de minute, pentru ca aromele să se amestece.

6. Pasul

Se adaugă frișca și se asezonează cu sare, piper și cimbru. În acest moment, vă recomand să gustați ragoutul și să ajustați condimentele după gust.

7. Pasul

Se mai fierbe ragu' încă 10-15 minute, până când ajunge la grosimea dorită.

8. Pasul

Se ornează vasul cu ragu de pui cu pătrunjel proaspăt tocat și se servește.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou