PUBLICITATE

Sursa :: porosolka for iStockphotos

Rețetă de bază de piure de dovleac

Această rețetă de piure de dovleac făcut în casă este una dintre preferatele mele de toamnă și a cunoscut multe iterații în bucătăria mea. Gustul piureului de dovleac proaspăt este incomparabil cu cel din conservă și cu siguranță va îmbunătăți orice fel de mâncare, dulce sau sărat. Este simplu, sănătos și absolut delicios! Încercați să-l gătiți singur.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 1 Hokkaido dovleac Adăugat la
  • 2 Tablespoon ulei de măsline Adăugat la
  • Sare după gust Adăugat la
  • 1 Pinch nucșoară Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

50 min.
1. Pasul

Pentru a prepara rețeta de piure de dovleac, preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Un sfat valoros aici este să vă asigurați că cuptorul este complet preîncălzit înainte de a pune dovleacul în el. Acest lucru ajută la asigurarea unui timp de gătire uniform.

2. Pasul

Se taie dovleacul în două și se îndepărtează semințele și fibrele cu o lingură. Dacă dovleacul este dificil de tăiat, îl puteți pune în prealabil în cuptorul cu microunde timp de aproximativ 5 minute pentru a-l înmuia - acest lucru a funcționat întotdeauna bine în bucătăria mea.

3. Pasul

Așezați jumătățile de dovleac cu partea tăiată în jos pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Stropiți-le cu ulei de măsline și presărați puțină sare.

4. Pasul

Se prăjește dovleacul în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 40-45 de minute sau până se înmoaie.

5. Pasul

Scoateți dovleacul din cuptor și lăsați-l să se răcească puțin. Apoi scoateți cu lingura pulpa de dovleac din coajă.

6. Pasul

Se pune pulpa de dovleac într-un bol și se pasează cu un blender de mână până la omogenizare (se adaugă puțină apă dacă este necesar). În funcție de preferințele tale, poți adăuga și un vârf de nucșoară pentru a intensifica aroma. Piureul de dovleac este potrivit pentru a fi prelucrat ulterior pentru preparate dulci și sărate.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou