Sursa :: porosolka for iStockphotos
Rețetă de bază de piure de dovleac
Această rețetă de piure de dovleac făcut în casă este una dintre preferatele mele de toamnă și a cunoscut multe iterații în bucătăria mea. Gustul piureului de dovleac proaspăt este incomparabil cu cel din conservă și cu siguranță va îmbunătăți orice fel de mâncare, dulce sau sărat. Este simplu, sănătos și absolut delicios! Încercați să-l gătiți singur.
Ingrediente
- 1 Hokkaido dovleac
- 2 Tablespoon ulei de măsline
- Sare după gust
- 1 Pinch nucșoară
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a prepara rețeta de piure de dovleac, preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Un sfat valoros aici este să vă asigurați că cuptorul este complet preîncălzit înainte de a pune dovleacul în el. Acest lucru ajută la asigurarea unui timp de gătire uniform.
Se taie dovleacul în două și se îndepărtează semințele și fibrele cu o lingură. Dacă dovleacul este dificil de tăiat, îl puteți pune în prealabil în cuptorul cu microunde timp de aproximativ 5 minute pentru a-l înmuia - acest lucru a funcționat întotdeauna bine în bucătăria mea.
Așezați jumătățile de dovleac cu partea tăiată în jos pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Stropiți-le cu ulei de măsline și presărați puțină sare.
Se prăjește dovleacul în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 40-45 de minute sau până se înmoaie.
Scoateți dovleacul din cuptor și lăsați-l să se răcească puțin. Apoi scoateți cu lingura pulpa de dovleac din coajă.
Se pune pulpa de dovleac într-un bol și se pasează cu un blender de mână până la omogenizare (se adaugă puțină apă dacă este necesar). În funcție de preferințele tale, poți adăuga și un vârf de nucșoară pentru a intensifica aroma. Piureul de dovleac este potrivit pentru a fi prelucrat ulterior pentru preparate dulci și sărate.