Sursa :: victoria p. for Adobe Stock
Rețetă tradițională Baumkuchen
Îmi place să gătesc în serile reci de iarnă, iar preferatul meu absolut este întotdeauna tradiționalul Baumkuchen. Calmul concentrat care provine din stratificarea prăjiturii și adăugarea aproape meditativă a fiecărui strat în parte fac din Baumkuchen o adevărată încântare pentru toate simțurile - mai ales atunci când îl mănânci, bineînțeles.
Ingrediente
- 250 g unt
- 250 g zahăr
- 1 Pinch sare
- 1 păstaie de vanilie
- 6 ouă
- 150 g făină
- 150 g Făină de porumb
- 1 Linguriță praf de copt
- 7 Lingură Rom
- 200 g gem de caise
- 250 g ciocolată dulce-amăruie
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a recrea Baumkuchen-ul german, începeți prin a bate untul până când acesta devine frumos și cremos. Întotdeauna folosesc un robot de bucătărie pentru acest lucru, dar un braț puternic și un bici vor fi de asemenea de ajuns.
Apoi se adaugă treptat zahărul, sarea și semințele din păstaia de vanilie. Din experiență, este important aici să vă asigurați că fiecare ingredient este complet încorporat înainte de a-l adăuga pe următorul.
Acum intră în joc ouăle. Bateți-le în amestec, unul câte unul. Așteptați cu următorul ou până când cel precedent a fost complet amestecat.
Se amestecă făina, mălaiul și praful de copt și apoi se strecoară în amestec în două reprize. Se amestecă bine după fiecare adăugare.
Acum împărțiți aluatul în două boluri și amestecați romul într-o jumătate.
Acum este timpul să coacem. Veți avea nevoie de o formă specială pentru Baumkuchen sau, așa cum fac eu, de o formă elastică pe care să o puteți scoate pentru scurt timp după fiecare proces de coacere. Alternați în formă un strat subțire de aluat de rom și un strat subțire de aluat de vanilie și coaceți fiecare strat separat sub grătarul cuptorului dvs. până când devine auriu. Acest lucru necesită puțin timp și răbdare, dar rezultatul merită din plin.
După ce prăjitura s-a răcit, se unge cu dulceața de caise și, la final, se toarnă ciocolata topită. Dacă doriți, puteți adăuga și marțipan între straturi. Așa fac eu întotdeauna de Crăciun.
După coacere, se lasă Baumkuchen să se răcească complet și se lasă să stea peste noapte înainte de servire. Distracție plăcută la coacere și bucurați-vă de această minunată piesă de artă germană de copt.