PUBLICITATE

Sursa :: FB: Varenie je radosť.

Risotto de pui cu ciuperci

Rețetă pentru un risotto de pui perfect cu ciuperci, care se prepară ușor și nu necesită mult timp.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 300 g Orez arborio Adăugat la
  • 500 g Pui Adăugat la
  • 200 g Ciuperci proaspete Adăugat la
  • 1 js The Onion Adăugat la
  • 2 cuișoare Usturoi Adăugat la
  • 1 litru Bulion de pui Adăugat la
  • 100 ml vin alb sec Adăugat la
  • 100 g brânză parmezan Adăugat la
  • ulei de măsline Adăugat la
  • Sare, piper negru Adăugat la
  • unt Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Se curăță puiul, se taie în bucăți mai mici și se sărează. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie și se prăjește puiul până când devine auriu. Adăugați ceapa și usturoiul tocate mărunt și rumeniți-le până când ceapa devine sticloasă.

2. Pasul

Între timp, se topește untul într-o altă tigaie și se adaugă ciupercile tăiate felii. Prăjiți-le și apoi adăugați-le la carne.

3. Pasul

Se toarnă orezul spălat în tigaie și se amestecă până când orezul devine sticlos, apoi se toarnă vinul și se fierbe la foc mare până când se evaporă.

4. Pasul

Adăugați încet stocul de pui și gătiți la foc mediu. Întregul proces ar trebui să dureze aproximativ 20 de minute. Este important să adăugați stocul treptat, astfel încât orezul să absoarbă tot lichidul și să se gătească. Acesta este un pas esențial pentru obținerea unui risotto cremos.

5. Pasul

Se ia tigaia de pe foc și se adaugă parmezanul ras în risotto și se amestecă. La final, se asezonează după gust cu sare și piper negru.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou