Sursa :: Esin Deniz from Getty Images
Somon copt în cuptor cu cartofi
Rețetă pentru un somon simplu copt la cuptor cu cartofi și alte legume.
Ingrediente
- 4 fileuri De somon
- 1 kg Cartof
- ulei
- Sare, piper
- frunză de dafin
- 3 cuișoare Usturoi
- 1⁄2 bucată lămâie
- broccoli
- 1 bucată morcovi
- Pătrunjel
Ultimele broșuri
Procedura
Spălăm cartofii, nu trebuie să-i decojim, îi lăsăm cu tot cu coajă pentru un gust mai bun. Îi tăiem în bucăți egale și îi punem într-o tavă de copt. Adăugăm cățeii de usturoi rași, foaia de dafin, sarea și piperul și turnăm uleiul.
Puneți vasul de copt cu cartofii în cuptorul preîncălzit la 200 de grade și coaceți timp de aproximativ 20 - 25 de minute.
Între timp, pregătiți somonul. Se curăță fileul de pește, se asezonează cu sare și piper și se stropește cu suc de lămâie. Puneți-l într-o tavă de copt împreună cu cartofii și coaceți-l încă aproximativ 20 de minute.
Scoateți din cuptor prânzul gata gustos și sănătos și serviți-l presărat cu pătrunjel.