Sursa :: irynamelnykphotos from Canva
Sos de roșii fierte pentru paste
Rețetă pentru un sos de roșii fierte pentru paste pe care îl puteți pregăti pentru a vă face provizii pentru toată iarna.
Ingrediente
- 2 kg Roșii proaspete
- 1 ks ceapă roșie
- 3 cuișoare Usturoi
- 1 Mână plină Ierburi proaspete (busuioc, oregano, cimbru)
- 2 linguri Ulei de măsline
- 1 lingură Săruri
- 1 lingură Zahăr
- 1⁄2 linguri piper negru măcinat
Ultimele broșuri
Procedura
Se spală roșiile și se taie în sferturi. Se curăță și se taie mărunt ceapa și usturoiul.
Se încălzește uleiul de măsline într-o cratiță și se adaugă ceapa și usturoiul. Le sotați câteva minute, până când ceapa începe să-și schimbe culoarea.
Apoi se adaugă roșiile tocate, sarea, zahărul și piperul. Se acoperă și se fierbe timp de aproximativ o oră la foc mediu. Gătirea lentă va elibera toate aromele și va face ca sosul să fie delicios.
Când roșiile sunt complet moi, adăugați ierburile proaspete. Apoi, amestecați sosul cu un blender de imersie până la omogenizare.
Se toarnă sosul finit în borcanele de fiert pregătite în prealabil. Asigurați-vă întotdeauna că borcanele sunt curate și sterile pentru a evita fermentarea nedorită.
Închideți borcanele și fierbeți-le timp de aproximativ 20 de minute.
După ce s-au răcit, se scot din vas și se păstrează într-un loc întunecos.