Supă cremă de cartofi dulci
Am încercat rețeta pentru prima dată acasă, într-o seară de iarnă, într-o seară de iarnă, când chiar aveam poftă de ceva ușor, dar sățios. Supa cremă de cartofi dulci s-a ridicat la înălțimea speranțelor mele, așa că vă ofer o rețetă simplă și rapidă pentru a o prepara.
Ingrediente
- 4 Mediu Dimensiunea cartofului dulce
- 1 ceapă roșie
- 3 gerezd usturoi
- 1 l supă de legume
- 2 lingură ulei de măsline
- Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
- 1 linguriță pudră de curry
- 1 ceașcă Cremă pentru decorare
Ultimele broșuri
Procedura
Se curăță cartofii dulci și se taie în cuburi mici. Sfat: cartofii sunt mai ușor de decojit dacă îi înmuiați în prealabil în apă fierbinte timp de câteva minute.
Se taie mărunt ceapa. Vă recomand să tocați și usturoiul, dar nu-l zdrobiți, pentru ca aroma să rămână mai intensă.
Într-o cratiță mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu și adăugați ceapa și usturoiul. Gătiți până când ceapa devine translucidă, dar aveți grijă să nu o ardeți.
Adăugați cartofii dulci și praful de curry, apoi asezonați cu sare și piper. Este important să amestecați bine cartofii dulci cu condimentele, astfel încât să absoarbă cât mai multă aromă.
Adăugați stocul de legume și gătiți timp de 20-25 de minute, până când cartofii dulci sunt moi. Spre sfârșitul timpului de gătire, testați cu o furculiță dacă cartofii dulci sunt moi.
După ce cartofii dulci sunt moi, îi pasezi cu ajutorul unui blender de mână. Dacă este prea gros, adăugați puțină apă.
Se servește supa pe o farfurie și se ornează deasupra cu puțină smântână.