PUBLICITATE

Supă cremă de cartofi dulci

Am încercat rețeta pentru prima dată acasă, într-o seară de iarnă, într-o seară de iarnă, când chiar aveam poftă de ceva ușor, dar sățios. Supa cremă de cartofi dulci s-a ridicat la înălțimea speranțelor mele, așa că vă ofer o rețetă simplă și rapidă pentru a o prepara.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 4 Mediu Dimensiunea cartofului dulce Adăugat la
  • 1 ceapă roșie Adăugat la
  • 3 gerezd usturoi Adăugat la
  • 1 l supă de legume Adăugat la
  • 2 lingură ulei de măsline Adăugat la
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust Adăugat la
  • 1 linguriță pudră de curry Adăugat la
  • 1 ceașcă Cremă pentru decorare Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Se curăță cartofii dulci și se taie în cuburi mici. Sfat: cartofii sunt mai ușor de decojit dacă îi înmuiați în prealabil în apă fierbinte timp de câteva minute.

2. Pasul

Se taie mărunt ceapa. Vă recomand să tocați și usturoiul, dar nu-l zdrobiți, pentru ca aroma să rămână mai intensă.

3. Pasul

Într-o cratiță mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu și adăugați ceapa și usturoiul. Gătiți până când ceapa devine translucidă, dar aveți grijă să nu o ardeți.

4. Pasul

Adăugați cartofii dulci și praful de curry, apoi asezonați cu sare și piper. Este important să amestecați bine cartofii dulci cu condimentele, astfel încât să absoarbă cât mai multă aromă.

5. Pasul

Adăugați stocul de legume și gătiți timp de 20-25 de minute, până când cartofii dulci sunt moi. Spre sfârșitul timpului de gătire, testați cu o furculiță dacă cartofii dulci sunt moi.

6. Pasul

După ce cartofii dulci sunt moi, îi pasezi cu ajutorul unui blender de mână. Dacă este prea gros, adăugați puțină apă.

7. Pasul

Se servește supa pe o farfurie și se ornează deasupra cu puțină smântână.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou