:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/mAUd_meXfZt2iC3k7asD/2ee108efe0892b8023965504c7d1ff.jpeg)
Tarta cu branza si caise
Cel mai bun gust cu o cupa de inghetata de vanilie 🍦
Ingrediente
Ingrediente
- 250 g făină simplă specială
- 150 g unt
- 100 g zahăr de cofetărie
- 1 coaja rasă de lămâie
- Pinch sare
- 1 ou
Umplutura de caise
- 600 g Caisă
- 60 g zahăr cristal
- 1 Suc de lămâie de la 1 lămâie
- 1 Pudră de aur
- 100 ml Apă
Umplutura de brânză
- 500 g brânză
- 1 gălbenuș
- 3 linguri zahăr cristal
- Pinch vanilie adevărată
Ultimele broșuri
Procedura
UNEALTE:
Amestecăm împreună toate ingredientele pentru aluat (ingredientele ar trebui să fie la temperatura camerei). Împingem două treimi din aluat în partea de jos a formei de tort pe care am uns-o cu unt. Înțepam aluatul cu o furculiță.
Spălăm caisele, le tăiem în jumătate, îndepărtăm sâmburii. Le fierbem cu zahăr și cu suc de lămâie. Amestecăm budinca de vanilie/auriu în apă și o turnăm peste caisele fierte. Le lăsăm să fiarbă puțin și apoi le lăsăm să se răcească ușor.
Amestecăm brânza de vaci cu zahăr, vanilie și cu gălbenuș.
Pe aluatul pregătit vom aplica umplutura de piersici, umplutura de brânză și vom sfărâma aluatul rămas.
Coacem la 180° aproximativ 50 de minute.
Poftă bună 😍🍑
Împărtășiți rețeta cu alții
Reels
NouCele mai recente rețete
Cele mai recente rețete
Reels
NouRețete preferate
Categorii de top
Tarta cu branza si caise
Cel mai bun gust cu o cupa de inghetata de vanilie 🍦
UNEALTE:
Amestecăm împreună toate ingredientele pentru aluat (ingredientele ar trebui să fie la temperatura camerei). Împingem două treimi din aluat în partea de jos a formei de tort pe care am uns-o cu unt. Înțepam aluatul cu o furculiță.
Spălăm caisele, le tăiem în jumătate, îndepărtăm sâmburii. Le fierbem cu zahăr și cu suc de lămâie. Amestecăm budinca de vanilie/auriu în apă și o turnăm peste caisele fierte. Le lăsăm să fiarbă puțin și apoi le lăsăm să se răcească ușor.
Amestecăm brânza de vaci cu zahăr, vanilie și cu gălbenuș.
Pe aluatul pregătit vom aplica umplutura de piersici, umplutura de brânză și vom sfărâma aluatul rămas.
Coacem la 180° aproximativ 50 de minute.
Poftă bună 😍🍑
Cum ai făcut această rețetă?