Sursa :: Sandra Backwinkel via Getty Images
Tiramisu de turtă dulce într-un desert de Crăciun de sticlă
Unul dintre deserturile mele preferate de iarnă este tiramisu de turtă dulce într-un pahar. Acesta combină gustul savuros al turtei de ghimbir de Crăciun cu dulceața cremoasă a tiramisu-ului italian. Am făcut această rețetă de nenumărate ori și a fost întotdeauna un succes imens, mai ales ca desert pentru o cină festivă de Crăciun.
Ingrediente
- 300 g Turtă dulce
- 500 g mascarpone
- 250 ml Espresso, răcit
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- 3 Lingură Kahlua sau alt lichior de cafea (opțional)
- Pudră de cacao pentru presărare
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru rețeta de tiramisu de turtă dulce la borcan, separați mai întâi ouăle. Acesta este un pas important, așa că aveți grijă să nu vă intre gălbenușuri în albușuri, altfel nu se vor întări.
Se bat gălbenușurile de ou cu zahărul până devin spumoase. Apoi se adaugă mascarpone și se amestecă totul bine. Dacă doriți, puteți adăuga și lichiorul de cafea în acest moment. Amestecul ar trebui să fie frumos și cremos.
Se bat albușurile până când sunt tari și se încorporează în crema de mascarpone. Aveți acum baza perfectă pentru tiramisu.
Se sfărâmă turta dulce și se întinde un strat pe fundul a 6 pahare. Puneți o mână de firimituri de turtă dulce în fiecare pahar, apoi stropiți deasupra cu puțin espresso răcit. Aveți grijă să nu folosiți prea mult espresso, altfel turta dulce va fi prea moale.
Urmează un strat de cremă de mascarpone. Se repetă acești pași până când toate paharele sunt umplute și se termină cu un strat de cremă de mascarpone.
Puneți borcanele în frigider timp de cel puțin 2 ore pentru a lăsa aromele să se infuzeze.
Înainte de servire, se pudrează paharele de tiramisu cu pudră de cacao și firimituri de turtă dulce. Acest pas final conferă tiramisu-ului de turtă dulce în pahar aspectul perfect și un plus de aromă de ciocolată.