PUBLICITATE

Sursa :: Sandra Backwinkel via Getty Images

Tiramisu de turtă dulce într-un desert de Crăciun de sticlă

Unul dintre deserturile mele preferate de iarnă este tiramisu de turtă dulce într-un pahar. Acesta combină gustul savuros al turtei de ghimbir de Crăciun cu dulceața cremoasă a tiramisu-ului italian. Am făcut această rețetă de nenumărate ori și a fost întotdeauna un succes imens, mai ales ca desert pentru o cină festivă de Crăciun.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 300 g Turtă dulce Adăugat la
  • 500 g mascarpone Adăugat la
  • 250 ml Espresso, răcit Adăugat la
  • 3 ouă Adăugat la
  • 100 g zahăr Adăugat la
  • 3 Lingură Kahlua sau alt lichior de cafea (opțional) Adăugat la
  • Pudră de cacao pentru presărare Adăugat la

Valori nutriționale și preț

Pentru ca site-ul să funcționeze corect, dezactivați blocarea reclamelor în browserul dvs.

PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Pentru rețeta de tiramisu de turtă dulce la borcan, separați mai întâi ouăle. Acesta este un pas important, așa că aveți grijă să nu vă intre gălbenușuri în albușuri, altfel nu se vor întări.

2. Pasul

Se bat gălbenușurile de ou cu zahărul până devin spumoase. Apoi se adaugă mascarpone și se amestecă totul bine. Dacă doriți, puteți adăuga și lichiorul de cafea în acest moment. Amestecul ar trebui să fie frumos și cremos.

3. Pasul

Se bat albușurile până când sunt tari și se încorporează în crema de mascarpone. Aveți acum baza perfectă pentru tiramisu.

4. Pasul

Se sfărâmă turta dulce și se întinde un strat pe fundul a 6 pahare. Puneți o mână de firimituri de turtă dulce în fiecare pahar, apoi stropiți deasupra cu puțin espresso răcit. Aveți grijă să nu folosiți prea mult espresso, altfel turta dulce va fi prea moale.

PUBLICITATE
5. Pasul

Urmează un strat de cremă de mascarpone. Se repetă acești pași până când toate paharele sunt umplute și se termină cu un strat de cremă de mascarpone.

6. Pasul

Puneți borcanele în frigider timp de cel puțin 2 ore pentru a lăsa aromele să se infuzeze.

7. Pasul

Înainte de servire, se pudrează paharele de tiramisu cu pudră de cacao și firimituri de turtă dulce. Acest pas final conferă tiramisu-ului de turtă dulce în pahar aspectul perfect și un plus de aromă de ciocolată.

Evaluați această rețetă

Îți place această rețetă?

Cum ai făcut această rețetă?

0 / 255
Adăugați o fotografie

Cele mai recente rețete

PUBLICITATE
PUBLICITATE

Cele mai recente rețete

PUBLICITATE
PUBLICITATE

Reels

Nou
Recipe author image Gretarezepte

Tiramisu de turtă dulce într-un desert de Crăciun de sticlă

Unul dintre deserturile mele preferate de iarnă este tiramisu de turtă dulce într-un pahar. Acesta combină gustul savuros al turtei de ghimbir de Crăciun cu dulceața cremoasă a tiramisu-ului italian. Am făcut această rețetă de nenumărate ori și a fost întotdeauna un succes imens, mai ales ca desert pentru o cină festivă de Crăciun.

30
Proces-verbal
6
Număr de porții
Procedura
1. Pasul

Pentru rețeta de tiramisu de turtă dulce la borcan, separați mai întâi ouăle. Acesta este un pas important, așa că aveți grijă să nu vă intre gălbenușuri în albușuri, altfel nu se vor întări.

2. Pasul

Se bat gălbenușurile de ou cu zahărul până devin spumoase. Apoi se adaugă mascarpone și se amestecă totul bine. Dacă doriți, puteți adăuga și lichiorul de cafea în acest moment. Amestecul ar trebui să fie frumos și cremos.

3. Pasul

Se bat albușurile până când sunt tari și se încorporează în crema de mascarpone. Aveți acum baza perfectă pentru tiramisu.

4. Pasul

Se sfărâmă turta dulce și se întinde un strat pe fundul a 6 pahare. Puneți o mână de firimituri de turtă dulce în fiecare pahar, apoi stropiți deasupra cu puțin espresso răcit. Aveți grijă să nu folosiți prea mult espresso, altfel turta dulce va fi prea moale.

5. Pasul

Urmează un strat de cremă de mascarpone. Se repetă acești pași până când toate paharele sunt umplute și se termină cu un strat de cremă de mascarpone.

6. Pasul

Puneți borcanele în frigider timp de cel puțin 2 ore pentru a lăsa aromele să se infuzeze.

7. Pasul

Înainte de servire, se pudrează paharele de tiramisu cu pudră de cacao și firimituri de turtă dulce. Acest pas final conferă tiramisu-ului de turtă dulce în pahar aspectul perfect și un plus de aromă de ciocolată.

Ingrediente
300 g
Turtă dulce
500 g
mascarpone
250 ml
Espresso, răcit
3
ouă
100 g
zahăr
3 Lingură
Kahlua sau alt lichior de cafea (opțional)
Pudră de cacao pentru presărare