Sursa :: Pixabay: congerdesign
Tort de Crăciun Clasic
Un tort de Crăciun tradițional bogat și fructat, perfect pentru sezonul festiv. Gustul acestui tort aduce o senzație festivă tuturor.
Ingrediente
- 250 gms zahăr semolă
- 250 gms unt nesărat
- 250 gms Fructe uscate amestecate
- 250 gms Făină autodospitoare
- 2 linguri Condimente gata măcinate
- 4 bucăți Ouă mari
- 2 tbls brandy
- 50 gms Migdale
- 50 gms Cireșe glasate
Ultimele broșuri
Procedura
Încălziți-vă cuptorul la 150C/130C cu ventilator/gaz 2. Tapițați o formă de tort rotundă de 20 cm cu hârtie de copt.
Într-un bol mare, amestecați zahărul și untul până devin pufoase.
Adăugați încet ouăle, câte unul, batând bine după fiecare adăugare.
Cerneti faina si condimentul, apoi incorporati cu o lingura de metal impreuna cu fructele mixate, nucile si ciresele.
Se toarnă amestecul în tava pregătită și se nivelează suprafața cu dosul unei linguri.
Coaceți timp de 3 ore sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul tortului iese curată. Dacă partea de sus se rumenește prea repede, acoperiți cu o bucată de hârtie de copt.
Odată copt, lăsați-l să se răcească în tavă, apoi îl scoateți și îl împachetați în hârtia de copt. Acum este gata să fie depozitat până la Crăciun. Alternativ, tortul este gata să fie decorat dacă decideți să faceți acest lucru. Savurați!