PUBLICITATE
Sursa :: Svetlana_nsk from Getty Images
Aluat de pizza din frigider
O rețetă simplă de pizza care vă permite să pregătiți aluatul cu o zi înainte și să-l lăsați în frigider pentru a fermenta până a doua zi. Acest proces îi conferă o savoare și consistență unică.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
2
- 300 g făină simplă specială
- 200 ml apă
- 1 g Drojdie uscată
- 2 g zahăr
- 5 g sare
- 15 ml ulei de măsline
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
60 min.
1. Pasul
Într-un castron mare, amestecați apa, drojdia și zahărul, lăsați-l timp de 15 minute.
2. Pasul
Adăugați făină, sare și ulei de măsline în amestec.
3. Pasul
Amestecați amestecul și formați aluatul. Dacă este prea lipicios, adăugați puțină făină. Dacă este prea uscat, adăugați puțină apă.
4. Pasul
Introduceți aluatul terminat într-un vas, acoperiți-l și puneți-l în frigider. Lăsați-l să fermenteze timp de 24 de ore.
5. Pasul
A doua zi scoateți aluatul din frigider și lăsați-l să se odihnească 2 ore înainte de a pregăti pizza.