PUBLICITATE

Sursa :: Svetlana_nsk from Getty Images

Aluat de pizza din frigider

O rețetă simplă de pizza care vă permite să pregătiți aluatul cu o zi înainte și să-l lăsați în frigider pentru a fermenta până a doua zi. Acest proces îi conferă o savoare și consistență unică.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
2
  • 300 g făină simplă specială Adăugat la
  • 200 ml apă Adăugat la
  • 1 g Drojdie uscată Adăugat la
  • 2 g zahăr Adăugat la
  • 5 g sare Adăugat la
  • 15 ml ulei de măsline Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Într-un castron mare, amestecați apa, drojdia și zahărul, lăsați-l timp de 15 minute.

2. Pasul

Adăugați făină, sare și ulei de măsline în amestec.

3. Pasul

Amestecați amestecul și formați aluatul. Dacă este prea lipicios, adăugați puțină făină. Dacă este prea uscat, adăugați puțină apă.

4. Pasul

Introduceți aluatul terminat într-un vas, acoperiți-l și puneți-l în frigider. Lăsați-l să fermenteze timp de 24 de ore.

5. Pasul

A doua zi scoateți aluatul din frigider și lăsați-l să se odihnească 2 ore înainte de a pregăti pizza.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou