Tort Egiptean Basbousa - Un desert tradițional exotic cu textură moale și arome de cocos și vanilie!
Descoperă savoarea exotica a desertului tradițional egiptean Basbousa, un tort moale și suculent cu o crustă aurie, îmbogățit cu arome intense de cocos și vanilie și înmuiat într-un sirop dulce și parfumat.
Ingrediente
- 2 căni griș fin
- 3 căni zahăr granulat
- 1 cană iaurt grecesc alb
- 1 cană lapte
- 1 cană cocos răzuit
- 1⁄2 cană ulei vegetal
- 1 linguriță praf de copt
- o esență de vanilie
- 2 căni apă
- o Sucul de la lămâie
- 1 baton de scorțișoară
Ultimele broșuri
Procedura
Încălziți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu ulei o tavă de copt. Într-un bol mare, amestecați grisul, zahărul granulat și praful de copt. Adăugați iaurtul, laptele, cocosul răzuit, uleiul vegetal și esența de vanilie, amestecând bine toate ingredientele până când aluatul este omogen și neted.
Puneți aluatul în tava de copt și presați-l bine cu o spatulă. Puneți tortul în cuptorul încălzit timp de 25-30 de minute sau până când devine auriu.
În timp ce tortul este în cuptor, pregătiți siropul. Într-un ibric, adăugați zahărul granulat, apa, suc de lămâie și batonul de scorțișoară. Lăsați-l să fiarbă timp de aproximativ 10 minute sau până când siropul se îngroașă.
După ce ați scos tortul din cuptor, turnați siropul fierbinte peste tort, asigurându-vă că acoperiți uniform toată prăjitura. Lăsați tortul să se răcească timp de aproximativ 30 de minute, apoi serviți-l și savurați-l!