PUBLICITATE

Sursa :: MJPS from Getty Images

Aluat de pizza cu făină integrală de secară

Această rețetă oferă o alternativă sănătoasă şi hrănitoare la aluatul de pizza tradițional. Folosirea făinii integrale de secară nu numai că face pizza mai gustoasă, dar adaugă și multe fibre și nutrienți.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
2
  • 500 g Faina integrala de secara Adăugat la
  • 2 pachet Drojdie uscată Adăugat la
  • 1 tk Zahăr de struguri Adăugat la
  • 2 Lingură ulei de măsline Adăugat la
  • 1 tk Sare Adăugat la
  • 300 ml Apă caldă Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Amestecăm ingredientele uscate: făina, drojdia și zahărul într-un bol mare.

2. Pasul

Adăugăm ulei de măsline, apoi adăugăm treptat apa caldă, amestecând constant.

3. Pasul

Amestecăm aluatul până devine neted și elastic. Apoi, acoperim partea de sus a bolului și lăsăm aluatul să crească la temperatura camerei timp de 1 oră.

4. Pasul

După ce aluatul a crescut, îl frământăm și formăm două bile de aceeași mărime.

5. Pasul

Intindem gogoșile până ating dimensiunile dorite, apoi le punem în cuptorul preîncălzit și le coacem timp de 10-15 minute, până când devin auriu.

6. Pasul

După ce blatul de pizza este gata, adăugăm topping-urile noastre preferate și-l coacem încă 10-15 minute, până când brânza se topește și marginile devin crocante.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou