Sursa :: MJPS from Getty Images
Aluat de pizza cu făină integrală de secară
Această rețetă oferă o alternativă sănătoasă şi hrănitoare la aluatul de pizza tradițional. Folosirea făinii integrale de secară nu numai că face pizza mai gustoasă, dar adaugă și multe fibre și nutrienți.
Ingrediente
- 500 g Faina integrala de secara
- 2 pachet Drojdie uscată
- 1 tk Zahăr de struguri
- 2 Lingură ulei de măsline
- 1 tk Sare
- 300 ml Apă caldă
Ultimele broșuri
Procedura
Amestecăm ingredientele uscate: făina, drojdia și zahărul într-un bol mare.
Adăugăm ulei de măsline, apoi adăugăm treptat apa caldă, amestecând constant.
Amestecăm aluatul până devine neted și elastic. Apoi, acoperim partea de sus a bolului și lăsăm aluatul să crească la temperatura camerei timp de 1 oră.
După ce aluatul a crescut, îl frământăm și formăm două bile de aceeași mărime.
Intindem gogoșile până ating dimensiunile dorite, apoi le punem în cuptorul preîncălzit și le coacem timp de 10-15 minute, până când devin auriu.
După ce blatul de pizza este gata, adăugăm topping-urile noastre preferate și-l coacem încă 10-15 minute, până când brânza se topește și marginile devin crocante.