Sursa :: juefraphoto from Getty Images
Cheesecake rece cu mascarpone și căpșuni
Cheesecake-ul rece cu mascarpone și căpșuni este desertul perfect pentru vară. Nu necesită coacere, este simplu de preparat, iar căpșunile îi dau o aromă unică de fructe. Datorită folosirii brânzei mascarpone, cheesecake-ul are o aromă delicată și cremoasă.
Ingrediente
- 230 g Biscuiți
- 100 g Unt
- 500 g brânză mascarpone
- 1 sticlă zahăr pudră
- 1 lămâie
- 1 linguriță extract de vanilie
- 2 lingurițe Gelatină
- 4 linguri apă clocotită
- 300 g Căpșuni proaspete
Ultimele broșuri
Procedura
Se macină biscuiții în bucăți mici (se poate folosi un blender). Se topește untul și se amestecă cu biscuiții măcinați.
Acest amestec va fi baza pentru cheesecake. Întindeți-l pe fundul formei de tort și frământați bine.
Se dizolvă gelatina în apă clocotită și se lasă deoparte să se răcească. Între timp, se amestecă mascarpone cu zahărul pudră. Se adaugă coaja de lămâie și extractul de vanilie.
Adăugați gelatina răcită la amestecul de cremă de brânză, amestecați bine și apoi turnați-o pe baza de biscuiți.
Se spală căpșunile, se taie în două și se așază deasupra cheesecake-ului.
Puneți cheesecake-ul la frigider pentru cel puțin 4 ore, dar de preferință peste noapte. Se decorează cu căpșuni suplimentare înainte de servire.