:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/uH7kiDKAERfaYd6Nb7X4/f46a1c66b4b6a0d7493c4b350e427d.jpeg)
Conopida gratinată cu branză cheddar: Un deliciu cremos și crocant in 30 de minute!
Conopida gratinată cu brânză cheddar este un fel de mâncare cremos și crocant, perfect pentru a satisface pofta de ceva delicios și reconfortant. Conopida fiartă la aburi este acoperită cu un sos gros și cremos de branză cheddar.
Ingrediente
- 1 conopidă medie
- 2 linguri unt
- 2 linguri făină
- 2 căni lapte
- 1⁄2 linguriță sare
- 1⁄4 linguriță piper negru măcinat
- 1⁄4 linguriță nucșoară rasă
- 1 cană brânză Cheddar rasă
- 1⁄4 cană pesmet
Ultimele broșuri
Procedura
Încălziți cuptorul la 190 grade. Îndepărtați frunzele exterioare ale conopidei și tăiați capetele tulpinii. Tăiați conopida în bucăți mici. Puneți conopida într-o cratiță mare cu apă clocotită. Lăsați să fiarbă timp de 5-7 minute, sau până când este puțin crocantă.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/uH7kiDKAERfaYd6Nb7X4/b5943ecb745ae475287cbbdd76e02e.jpeg)
Sursa :: Youtube
Într-o tigaie mare, topiți untul la foc mediu. Adăugați făina și amestecați până când devine un amestec omogen. Gătiți amestecul timp de un minut.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/uH7kiDKAERfaYd6Nb7X4/d49a710cfd6a69aa1535b8124a1114.jpeg)
Sursa :: Youtube
Adăugați laptele treptat, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Gătiți sosul până când devine gros și cremos, aproximativ 5 minute. Adăugați sare, piper și nucșoară. Amestecați.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/uH7kiDKAERfaYd6Nb7X4/03a36a1b1c58081b758bc3e1e657ce.jpeg)
Sursa :: Youtube
Transferați conopida și sosul într-o tavă de copt de dimensiune medie și amestecați ușor, până când conopida este acoperită uniform cu sos.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/uH7kiDKAERfaYd6Nb7X4/301194081be789f7b881c6591541e3.png)
Sursa :: Youtube
Presărați brânza rasă și pesmetul pe partea de sus. Puneți tava în cuptor și gătiți timp de 25-30 de minute, sau până când mâncarea devine aurie. Serviți imediat și savurați!
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/uH7kiDKAERfaYd6Nb7X4/86801f4344baf72332d2de652629c6.jpeg)
Sursa :: Youtube