PUBLICITATE

Sursa :: FB: Varíme a pečieme - vaření a pečení

Tort cu budincă în ceașcă

Un tort delicios care poate fi desertul perfect pentru orice ocazie. Această rețetă folosește o ceașcă ca unitate de măsură.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8

Unelte

  • 2 căni făină simplă specială Adăugat la
  • 2 căni făină semi-groasă Adăugat la
  • 250 g unt Adăugat la
  • 1 cană zahăr Adăugat la
  • 1 ks zahăr vanilat Adăugat la
  • 3 ks ou Adăugat la
  • 2 ro smântână acră Adăugat la
  • 2 linguri Pudră de copt Adăugat la

Unelte

  • 3 ks budincă de vanilie Adăugat la
  • 5 borcane lapte Adăugat la
  • 6 ro zahăr Adăugat la
  • 2 kg Mere Adăugat la
  • 1 ro Scorțișoară Adăugat la
  • Zahăr pudră pentru presărat Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Batem ouăle cu zahăr și zahăr vanilat până se formează spumă.

2. Pasul

Într-un al doilea bol, cernem făina cu praf de copt și o amestecăm cu untul.

3. Pasul

Adăugăm ouăle cu smântână și amestecăm.

4. Pasul

Impartim aluatul în două părți - mai mare și mai mică. Punem cea mai mare parte a aluatului într-o formă de copt pe care o tapetăm cu hârtie de copt. Celălalt aluat îl păstrăm deocamdată învelit în frigider.

5. Pasul

Mărul să ne spălăm, să-l răzuim și să-l amestecăm cu scorțișoară. Le punem pe aluat.

6. Pasul

Amestecăm budincul cu zahăr în puțin lapte.

7. Pasul

Adăugăm laptele rămas la fiert și adăugăm pudra de budincă amestecată. Fierbem. Turnăm încă fierbinte peste merele rase.

8. Pasul

Al doilea aluat îl alegem din frigider și îl răzuim pe budincă.

9. Pasul

Coacem prăjitura aproximativ 50 de minute la 180°C.

10. Pasul

După răcire, îl presărăm cu zahăr pudră.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou