Sursa :: FB: Varíme a pečieme - vaření a pečení
Tort cu budincă în ceașcă
Un tort delicios care poate fi desertul perfect pentru orice ocazie. Această rețetă folosește o ceașcă ca unitate de măsură.
Ingrediente
Unelte
- 2 căni făină simplă specială
- 2 căni făină semi-groasă
- 250 g unt
- 1 cană zahăr
- 1 ks zahăr vanilat
- 3 ks ou
- 2 ro smântână acră
- 2 linguri Pudră de copt
Unelte
- 3 ks budincă de vanilie
- 5 borcane lapte
- 6 ro zahăr
- 2 kg Mere
- 1 ro Scorțișoară
- Zahăr pudră pentru presărat
Ultimele broșuri
Procedura
Batem ouăle cu zahăr și zahăr vanilat până se formează spumă.
Într-un al doilea bol, cernem făina cu praf de copt și o amestecăm cu untul.
Adăugăm ouăle cu smântână și amestecăm.
Impartim aluatul în două părți - mai mare și mai mică. Punem cea mai mare parte a aluatului într-o formă de copt pe care o tapetăm cu hârtie de copt. Celălalt aluat îl păstrăm deocamdată învelit în frigider.
Mărul să ne spălăm, să-l răzuim și să-l amestecăm cu scorțișoară. Le punem pe aluat.
Amestecăm budincul cu zahăr în puțin lapte.
Adăugăm laptele rămas la fiert și adăugăm pudra de budincă amestecată. Fierbem. Turnăm încă fierbinte peste merele rase.
Al doilea aluat îl alegem din frigider și îl răzuim pe budincă.
Coacem prăjitura aproximativ 50 de minute la 180°C.
După răcire, îl presărăm cu zahăr pudră.