PUBLICITATE

Sursa :: Image Proffesionals GmbH from Canva

Dovleac de dovleac fiert în smântână

Iubesc această rețetă pentru că, pe lângă faptul că este incredibil de simplu de preparat, surprinde perfect gustul dovleacului butternut - ciupercile preferate ale bunicii mele. Mirosul acestor dovlecei înăbușiți în smântână este de neuitat și îmi aduce mereu în minte amintiri din copilărie, când o ajutam pe bunica mea să culeagă ciuperci în pădure.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g Dovleac de dovleac proaspăt Adăugat la
  • 250 ml Cremă Adăugat la
  • 1 buc ceapă Adăugat la
  • 2 dinți Usturoi Adăugat la
  • 2 linguri Unt Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

40 min.
1. Pasul

Curățați bine dovleceii, dar nu-i spălați - ciupercile absorb foarte ușor apa, ceea ce le afectează ulterior textura și gustul. În cazul dovleacului butternut, folosiți pur și simplu o periuță de dinți pentru a îndepărta orice resturi de pământ și frunze.

2. Pasul

Se prăjește ceapa tăiată mărunt în unt până când devine sticloasă. Adăugați dovleacul butternut tăiat fin și prăjiți până când ciupercile încep să elibereze apă. În această etapă, adăugați usturoiul pisat. Din experiența mea, usturoiul adăugat în această etapă se îmbină minunat cu celelalte ingrediente.

3. Pasul

Când apa începe să fiarbă, se adaugă smântâna și se fierbe la foc mic timp de aproximativ 15 minute. Spre sfârșitul fierberii, se condimentează cu sare și piper după gust. Nu uitați că smântâna va neutraliza ușor aroma de sare și piper, așa că adăugați puțin mai mult decât ați adăuga în mod normal.

4. Pasul

Se servește fierbinte cu pâine. Dacă doriți să adăugați eleganță preparatului, puteți presăra cu pătrunjel sau arpagic înainte de servire.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou