Sursa :: Fabiano Silva von Pixabay
Faceți propriul lichior Raffaello
Lasă-te surprins de lichioruri incitante, făcute în casă! Această creație delicioasă este favorita mea absolută - lichiorul Raffaello! Amestecul de nucă de cocos cremoasă, finețea ciocolatei albe și parfumul seducător de rom este pur și simplu irezistibil pentru orice iubitor de Raffaello!
Ingrediente
- 200 g Raffaello
- 250 ml frișcă bătută
- 250 ml lapte integral
- 200 ml rom alb
- 100 g ciocolată albă
- 50 g Nucă de cocos rasă
Ultimele broșuri
Procedura
În primul rând, puneți Raffaellos într-un castron de amestecat și pasați-le fin cu un blender de mână. Din experiență, vă recomand să răciți Raffaellos în prealabil în frigider, pentru că astfel sunt mai ușor de prelucrat.
Se pun într-o cratiță frișca, laptele integral și ciocolata albă.
Puneți cratița pe foc mediu și amestecați constant până când ciocolata se topește. Vă recomand să rupeți ciocolata în bucăți mici înainte de a o adăuga, deoarece se va topi mai repede.
Adăugați în tigaie amestecul de Raffaellos și nuca de cocos rasă și încălziți din nou, amestecând constant, până când totul este bine amestecat. Se ia tigaia de pe foc și se adaugă cu grijă romul.
Se lasă lichiorul Raffaello să se răcească și apoi se toarnă în sticlă. Întotdeauna pun lichiorul în frigider cel puțin o noapte, pentru ca aromele să se dezvolte corespunzător.