PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: vika-imperia550

Marinada perfectă rapidă și ușoară pentru friptură

Această rețetă de marinată rapidă pentru friptură este incredibil de simplă, dar adaugă o astfel de aromă profundă cărnii de vită, îmbogățind cu adevărat gustul său natural.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 12 ceașcă De sos de soia Adăugat la
  • 12 ceașcă de ulei de măsline Adăugat la
  • 14 ceașcă De suc de lămâie Adăugat la
  • 14 ceașcă De sos Worcestershire Adăugat la
  • 1 lingură De praf de usturoi Adăugat la
  • 1 lingură De busuioc uscat Adăugat la
  • 2 linguri De fulgi de pătrunjel uscat Adăugat la
  • 1 linguriță De piper alb măcinat Adăugat la
  • 1 lingură De usturoi tocat mărunt Adăugat la
  • 4 Fripturi rib-eye Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

135 min.
1. Pasul

Într-un bol de mărime medie, combinați sosul de soia, uleiul de măsline, sucul de lămâie și sosul Worcestershire. Dând o bătaie rapidă se va asigura că uleiul și sucul de lămâie se combină bine, deoarece au tendința de a se separa.

2. Pasul

În continuare, adăugați în amestecul lichid pudra de usturoi, busuiocul uscat, pătrunjelul uscat și piperul alb. Nu uitați să continuați să amestecați, deoarece ingredientele pulverulente au un mod de a se depune la fund.

3. Pasul

După ce marinada este bine combinată, adăugați usturoiul tocat mărunt. Este mai bine să-l adăugați la sfârșit pentru a evita ca acesta să se lipească de pereții bolului.

4. Pasul

Puneți fripturile într-o pungă cu fermoar și turnați marinata peste ele. Asigurați-vă că fripturile sunt bine acoperite și lăsați-le să se odihnească în frigider timp de cel puțin 2 ore. Am descoperit că dacă se marinează peste noapte se intensifică și mai mult aroma.

5. Pasul

Când vine timpul să gătiți, scoateți fripturile din marinată și aruncați resturile. Este esențial să nu reutilizați marinada pentru a evita orice contaminare încrucișată. Fripturile se prăjesc pe grătar timp de 7 minute pe fiecare parte sau până când ating gradul de coacere dorit.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou