Puiți moi pufoși cu umplutură de usturoi și brânză
Aluat fin fermentat umplut cu o umplutură minunată realizată dintr-o combinație de usturoi urs și brânză. Usturoiul urs este sănătos, gustos și poate fi folosit în bucătărie în multe moduri.
Ingrediente
Pe drum
- 500 g făină simplă specială
- 100 ml iaurt
- 50 ml ulei
- 50 ml ulei de măsline
- 200 ml lapte
- 21 g drojdie proaspătă
- 11⁄2 ro Sare
- 2 ro zahăr
Pe umplutura
- Usturoi de urs
- Castravete în saramură
- Sare
Altele
- 1 ro apă
- 1 ks gălbenuș
- Seminte
Ultimele broșuri
Procedura
Din ingredientele cu succes, vom pregăti un aluat semi-moale care nu se lipește, pe care îl vom lăsa să fermenteze aproximativ 30-35 de minute, în funcție de temperatura camerei.
În acest timp, tocați usturoiul ursului, pe care îl amestecați cu brânza mărunțită și adăugați puțină sare. Am folosit brânză de vacă în saramură, aproximativ 300g, dar puteți adăuga mai puțin sau mai mult, în funcție de gustul dvs :-) Am avut usturoi de urs pentru aproximativ 2-3 mâini.
Când aluatul nostru a crescut, îl tăiem în 12 bucăți egale, pe care le amestecăm din nou în chifle. Rulăm puțin fiecare chifle, punem generos umplutura în centru și închidem ca pe o chiflă. O punem pe o tavă cu hârtie de copt, ungem cu gălbenuș amestecat cu puțină apă și presărăm cu semințe. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru cca.25 de minute.
Aceste briose sarate sunt extrem de delicioase. Aluatul este foarte fin, moale și are deja un gust excelent în sine :-) Umplutura este de asemenea foarte gustoasă și este într-adevăr abundentă. Și ceea ce este foarte important, este că această pâine rămâne frumos moale chiar și a doua zi!!! Poftă bună!
Puteți găsi mai multe din rețetele mele pe blogul meu cesminazuenal.blogspot.com și pe Youtube