Sursa :: Sinan Kocaslan from Getty Images Signature
Pâine fără gluten făcută din făină de porumb
Pâinea din făină de porumb fără gluten este o alegere excelentă pentru cei care suferă de boala celiacă sau de sensibilitate la gluten.
Ingrediente
- 500 g Făină de porumb
- 1 ro Săruri
- 1 ro Zahăr
- 7 g Drojdie uscată
- 500 ml Apă călduță
- 2 ro ulei de măsline extra virgin
- 2 ro Oțet de vin sau oțet de cidru de mere
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a amesteca făina de porumb cu sarea și zahărul într-un bol.
Într-un al doilea bol, amestecați drojdia cu apă călduță pentru a activa drojdia.
Adăugați încet amestecul lichid la amestecul uscat și adăugați uleiul de măsline și oțetul.
Se amestecă aluatul și se lasă să crească într-un loc cald, sub un prosop, timp de aproximativ o oră.
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius și tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt.
Se amestecă aluatul și se transferă într-o tavă de copt, se netezește și se lasă să se odihnească încă 15 minute.
Coaceți pâinea de porumb timp de aproximativ 30 de minute.