Salată Niçoise cu ton
Un salată sănătoasă și rapidă care vă va răcori în aceste zile de vară și vă va oferi toată energia și vitaminele de care aveți nevoie
Ingrediente
- 250 g Salată de frunze litel gem
- 125 g roșii cherry
- 125 g Mix de paprika
- 80 g Ceapă roșie
- 1 ks șarpe cu castravete
- 500 g cartofi noi
- 250 g Fasole kenyană
- 100 g Măsline negre kalamata
- 25 g hamsii
- 25 g Boabe de caper
- 4 ks Ouă fierte 9min
- 200 g Ton proaspăt sau conservat în ulei
- Pentru dressing
- 50 ml Ulei de măsline extravirgin
- 25 g Muștar cu granulație grosieră
- 25 ml oțet de vin
- 1⁄2 Lămâie
- Sare piper
Ultimele broșuri
Procedura
Curățăm cartofii, îi fierbem în coajă până când devin moi și îi lăsăm să se răcească.
Apoi le tăiem în bucăți de 2 cm grosime.
Fierbem oul timp de 9 minute apoi îl lăsăm la răcit.
Fierbem fasolea timp de 4 minute în 1 l de apă clocotită și sărată.
Apoi le transferăm imediat într-un bol cu apă rece, lăsăm să se răcească și le transferăm pe o farfurie sau le tăiem pe jumătate.
Condimentăm tonul din toate părțile. Încingem uleiul într-o tigaie la căldură mare și rumenim rapid tonul pe toate părțile, până se aurizează ușor. Pentru fiecare parte, 10 secunde. Tonul rămâne crud pe interior. Ștergem tonul rumenit pe un șervețel de bucătărie și îl tăiem în felii de 0,5 cm grosime.
Tăiem roșiile Cherry la jumătate și le punem într-un castron. Tăiem ardeiul, îl curățăm de sâmburi, tăiem pulpa în bucăți de 2 cm și adăugăm în castron. Tăiem castravetele pe lung, îl tăiem în felii de 0,5 cm și îl adăugăm în castron.
Coacem ouăle, le curățăm și le tăiem mărunt.
Amestecăm ingredientele pentru dressing într-un bol cu un tel și le turnăm într-un castron.
Se adaugă restul ingredientelor în castron și se amestecă.
Se condimentează cu sare de mare și se adaugă ierburi proaspete, dacă se dorește