PUBLICITATE
Salată Niçoise cu ton

Salată Niçoise cu ton

Un salată sănătoasă și rapidă care vă va răcori în aceste zile de vară și vă va oferi toată energia și vitaminele de care aveți nevoie

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 250 g Salată de frunze litel gem Adăugat la
  • 125 g roșii cherry Adăugat la
  • 125 g Mix de paprika Adăugat la
  • 80 g Ceapă roșie Adăugat la
  • 1 ks șarpe cu castravete Adăugat la
  • 500 g cartofi noi Adăugat la
  • 250 g Fasole kenyană Adăugat la
  • 100 g Măsline negre kalamata Adăugat la
  • 25 g hamsii Adăugat la
  • 25 g Boabe de caper Adăugat la
  • 4 ks Ouă fierte 9min Adăugat la
  • 200 g Ton proaspăt sau conservat în ulei Adăugat la
  • Pentru dressing Adăugat la
  • 50 ml Ulei de măsline extravirgin Adăugat la
  • 25 g Muștar cu granulație grosieră Adăugat la
  • 25 ml oțet de vin Adăugat la
  • 12 Lămâie Adăugat la
  • Sare piper Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Curățăm cartofii, îi fierbem în coajă până când devin moi și îi lăsăm să se răcească.

2. Pasul

Apoi le tăiem în bucăți de 2 cm grosime.

3. Pasul

Fierbem oul timp de 9 minute apoi îl lăsăm la răcit.

4. Pasul

Fierbem fasolea timp de 4 minute în 1 l de apă clocotită și sărată.

5. Pasul

Apoi le transferăm imediat într-un bol cu apă rece, lăsăm să se răcească și le transferăm pe o farfurie sau le tăiem pe jumătate.

6. Pasul

Condimentăm tonul din toate părțile. Încingem uleiul într-o tigaie la căldură mare și rumenim rapid tonul pe toate părțile, până se aurizează ușor. Pentru fiecare parte, 10 secunde. Tonul rămâne crud pe interior. Ștergem tonul rumenit pe un șervețel de bucătărie și îl tăiem în felii de 0,5 cm grosime.

7. Pasul

Tăiem roșiile Cherry la jumătate și le punem într-un castron. Tăiem ardeiul, îl curățăm de sâmburi, tăiem pulpa în bucăți de 2 cm și adăugăm în castron. Tăiem castravetele pe lung, îl tăiem în felii de 0,5 cm și îl adăugăm în castron.

8. Pasul

Coacem ouăle, le curățăm și le tăiem mărunt.

9. Pasul

Amestecăm ingredientele pentru dressing într-un bol cu un tel și le turnăm într-un castron.

10. Pasul

Se adaugă restul ingredientelor în castron și se amestecă.

11. Pasul

Se condimentează cu sare de mare și se adaugă ierburi proaspete, dacă se dorește

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou