Sursa :: Pixabay mygraphx
Tocană de linte vegană
Această tocană de linte vegană încălzitoare și nutritivă a devenit un favorit absolut în familia noastră! Ca în cazul majorității supelor și tocănițelor, are un gust și mai bun a doua zi, când toate aromele sunt bine infuzate. Dar chiar și atunci când este proaspăt preparată, face ca inima oricărui iubitor de supe să bată mai repede.
Ingrediente
- 2 Lingură ulei de măsline
- 1 cubulețe ceapă
- 2 tăiat scavenger
- 1 mare Cartof tăiat în cubulețe
- 2 zdrobit tulpini de țelină
- 2 tocat căței de usturoi
- 1 Linguriță chimen
- 1 Linguriță Pudră de ardei iute afumat
- 500 g Linte verde (dacă se dorește, se înmoaie în prealabil)
- 11⁄2 l bulion de legume
- 400 g Roșii tocate (conservă)
- sare și piper după gust
- Pătrunjel proaspăt pentru a decora (opțional)
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a găti rețeta de tocană de linte vegană, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare. Adăugați ceapa, morcovii, cartofii și țelina și sotați-le timp de aprox. 5-7 minute, până se înmoaie.
Adăugați usturoiul, chimenul și paprika și prăjiți încă un minut. Nu folosiți chimenul și paprika cu prea multă moderație, deoarece aceste condimente dau o aromă deosebit de savuroasă acestui fel de mâncare.
Adăugați lintea și amestecați bine, astfel încât să se amestece complet cu legumele și condimentele.
Adăugați stocul de legume și roșiile tocate și aduceți la fierbere. Apoi reduceți focul și fierbeți la foc mic timp de aproximativ 30 de minute sau până când lintea este moale. Verificați în mod regulat pentru a vedea dacă lintea este moale și adăugați mai multă apă dacă este necesar.
Se condimentează tocănița vegană de linte cu sare și piper după gust și se ornează cu pătrunjel proaspăt, dacă se dorește. Această tocană este deosebit de delicioasă atunci când este servită cu pâine proaspătă.