Sursa :: gaffera from Getty Images Signature
Tort de ciocolată și cireșe
Rețetă pentru o prăjitură perfectă cu ciocolată și cireșe, care combină gustul tortului clasic de burete cu ciocolată și cireșe.
Ingrediente
- 6 ks ouă
- 180 g Zahăr
- 200 g Făină semi-grosieră
- 1 lingură Praf de copt
- 500 g Cireșe
- 50 g ciocolată
- 2 ro cacao
- 5 ro ulei
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a unge și a căptuși o formă de copt. Eu folosesc o formă clasică rotundă cu diametrul de 26 cm, dar puteți folosi orice aveți la îndemână.
Se bat ouăle cu zahărul până devin spumoase.
Se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt și uleiul la spuma bătută. Este important ca în acest moment să adăugați făina în reprize mici, amestecând constant pentru ca amestecul să rămână aerisit. Se adaugă pudra de cacao.
Se rupe ciocolata în bucăți mici și se amestecă în aluat.
Se toarnă aluatul în vasul de copt pregătit și se pun vișinele deasupra.
Coaceți prăjitura cu ciocolată și cireșe în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de aproximativ 45 de minute.