PUBLICITATE

Sursa :: gaffera from Getty Images Signature

Tort de ciocolată și cireșe

Rețetă pentru o prăjitură perfectă cu ciocolată și cireșe, care combină gustul tortului clasic de burete cu ciocolată și cireșe.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
10
  • 6 ks ouă Adăugat la
  • 180 g Zahăr Adăugat la
  • 200 g Făină semi-grosieră Adăugat la
  • 1 lingură Praf de copt Adăugat la
  • 500 g Cireșe Adăugat la
  • 50 g ciocolată Adăugat la
  • 2 ro cacao Adăugat la
  • 5 ro ulei Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Începeți prin a unge și a căptuși o formă de copt. Eu folosesc o formă clasică rotundă cu diametrul de 26 cm, dar puteți folosi orice aveți la îndemână.

2. Pasul

Se bat ouăle cu zahărul până devin spumoase.

3. Pasul

Se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt și uleiul la spuma bătută. Este important ca în acest moment să adăugați făina în reprize mici, amestecând constant pentru ca amestecul să rămână aerisit. Se adaugă pudra de cacao.

4. Pasul

Se rupe ciocolata în bucăți mici și se amestecă în aluat.

5. Pasul

Se toarnă aluatul în vasul de copt pregătit și se pun vișinele deasupra.

6. Pasul

Coaceți prăjitura cu ciocolată și cireșe în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de aproximativ 45 de minute.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou